Home / šport / Tenis / Kovalík postúpil do finále kvalifikácie na Roland Garros, kde vyzve Kanaďana Polanskeho

Kovalík postúpil do finále kvalifikácie na Roland Garros, kde vyzve Kanaďana Polanskeho

PARÍŽ 24. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Jozef Kovalík postúpil do finálového 3. kola kvalifikácie dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

V štvrtkovom súboji 2. kola zvíťazil nad Američanom Reillym Opelkom za 118 minút 6:2, 3:6, 7:6 (4). Súperom slovenského daviscupového reprezentanta bude vo finále kvalifikácie Kanaďan Peter Polansky (14).

Dvadsaťpäťročný Kovalík (147. v rebríčku ATP) a o päť rokov mladší Opelka (144.) nastúpili proti sebe na profesionálnom okruhu prvýkrát. V 1. kole kvalifikácie zvíťazil Kovalík nad nasadenou tridsiatkou, Rusom Alexejom Vatutinom, za 98 minút 2:6, 6:1, 6:3.

Odporúčame:
Andrej Martin nepostúpil do finále kvalifikácie na Roland Garros, od Brazílčana dostal „kanára“

Bývalý 109. hráč počítačového poradia Kovalík hral minulý rok prvýkrát v hlavnej súťaži Roland Garros, v 1. kole podľahol favorizovanému Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi 2:6, 6:7 (6), 3:6. Medzi juniormi neprešiel Kovalík v rokoch 2009 a 2010 úvodným kolom.

Zverenec Borisa Borgulu v rámci programu NTC Kovalík nadviazal na úspešného krajana Martina Kližana, ktorý rovnako postúpil do 3. kola kvalifikácie. So súťažou na parížskej antuke sa už rozlúčili Andrej Martin a Norbert Gombos. V 2. kole ženskej kvalifikácii sa ešte len predstaví Rebecca Šramková.

Roland Garros – 2. kolo kvalifikácie

dvojhra:

Jozef Kovalík (SR) – Reilly Opelka (USA) 6:2, 3:6, 7:6 (4) za 118 minút

Viac k témam: Jozef Kovalík, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Kovalík postúpil do finále kvalifikácie na Roland Garros, kde vyzve Kanaďana Polanskeho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *