Home / SLOVENSKO / Súd s Kotlebovým poslancom stráži polícia a ťažkoodenci, jeho priaznivci megafónom varujú ľudí

Súd s Kotlebovým poslancom stráži polícia a ťažkoodenci, jeho priaznivci megafónom varujú ľudí

PEZINOK 24. mája (WebNoviny.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa vo štvrtok začína pojednávanie s poslancom NR SR za ĽS Naše Slovensko Stanislavom M. Sprevádzajú ho sprísnené bezpečnostné opatrenia. Vstup do areálu súdu stráži okrem príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže viacero policajných hliadok.

Viaceré policajné autá vrátane dodávok z ťažkoodencami sú aj v areáli súdu. Vstup do areálu súdu je pre zástupcov verejnosti obmedzený len na určitý počet ľudí. Špecializovaný trestný súd sa opatreniami chce vyhnúť situácii z pracoviska v Banskej Bystrici.

Hlukom rušili priebeh

Počas pojednávania s poslancom NR SR Milanom Mazurekom sa totiž pred budovou súdu zhromaždili jeho podporovatelia a hlukom rušili priebeh pojednávania. Aj v Pezinku sú vo štvrtok prítomní podporovatelia Stanislava M. a megafónom varujú verejnosť pred návratom totality.

Odporúčame:
Súd nechal na slobode trojicu obvinenú z extrémizmu, mužov prišiel podporiť aj Kotlebov poslanec

Úrad špeciálnej prokuratúry poslanca obžaloval pre zločin výroby extrémistických materiálov, zločin rozširovania extrémistických materiálov a prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

ŠTS pôvodne obžalobu na Stanislava M. vrátil prokurátorovi s odôvodnením, že vo veci zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu. Prokurátor však podal sťažnosť na Najvyšší súd SR a ten prikázal ŠTS vo veci opäť konať.

Negatívne komentáre

Poslanec 10. januára 2017 na sociálnej sieti napadol zoznam osobností ocenených prezidentom Andrejom Kiskom, prekážal mu okrem iného ich židovský pôvod. Podľa poslanca prezident Kiska sa buď zbláznil, alebo vedome degraduje slovenské vyznamenania.

Odporúčame:
Prokuratúra zamietla sťažnosť Kotlebovho poslanca voči obvineniu

„Udeľovanie štátnych vyznamenaní Kiskom otočilo zdravý rozum hore nohami,“ napísal ďalej. Negatívne komentoval udelenie vyznamenania aj Michalovi Kaščákovi, ktorý je podľa vyjadrení Stanislava M. organizátor zvráteného festivalu Pohoda. Na adresu spisovateľky Daniely Šilanovej napísal, že bola fanatička do cigánskych zvykov.

Viac k témam: Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Špecializovaný trestný súd SR, Stanislav Mizík
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd s Kotlebovým poslancom stráži polícia a ťažkoodenci, jeho priaznivci megafónom varujú ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *