Home / SLOVENSKO / Na Slovensko pricestuje jednotka amerických vojakov, budú plniť úlohy výcviku a poradenstva

Na Slovensko pricestuje jednotka amerických vojakov, budú plniť úlohy výcviku a poradenstva

BRATISLAVA 23. mája (WebNoviny.sk) – Na územie Slovenskej republiky pricestuje jednotka amerických vojakov, ktorí budú plniť úlohy výcviku a poradenstva v rámci spolupráce ozbrojených síl Slovenskej republiky a Spojených štátov amerických.

Materiál v stredu odobrila vláda SR s tým, že skupina vojakov by mala pricestovať na prelome júna a júla tohto roka. Americkí vojaci budú pôsobiť v Martine a na našom území by mali byť 18 mesiacov.

Odporúčame:
Ministerstvo obrany obstará 25 kusov delostreleckej techniky Zuzana 2 za desiatky miliónov eur

Dokument počíta s príchodom maximálne štyroch vojakov a dvoch kusov vojenskej techniky. Podľa rezortu obrany je príchod amerických vojakov ideálnou príležitosťou na upevnenie spolupráce Slovenskej republiky a Spojených štátov amerických.

„Spolupráca Slovenskej republiky so Spojenými štátmi americkými je realizovaná dlhodobo na veľmi vysokej úrovni, čoho prejavom je aj intenzívna spolupráca ich ozbrojených síl najmä v oblasti vojenského výcviku a vojenských cvičení. Navrhované pôsobenie predstavuje výrazný prínos pre Ozbrojené sily Slovenskej republiky a vytvára bázu na rozvoj bilaterálnej spolupráce v tejto oblasti,“ uvádza sprievodný materiál z rezortu obrany.

Vyslanie amerických vojakov na naše územie musí odobriť ešte Národná rada SR.

Viac k témam: americkí vojaci, Ministerstvo obrany SR, Ozbrojené sily SR, USA, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensko pricestuje jednotka amerických vojakov, budú plniť úlohy výcviku a poradenstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *