Home / SVET / Máme už dosť vašich konšpirácií, vyhlásil Maduro a vyhostil amerického diplomata z Venezuely

Máme už dosť vašich konšpirácií, vyhlásil Maduro a vyhostil amerického diplomata z Venezuely

CARACAS 23. mája (WebNoviny.sk) – Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyhostil z krajiny vysokopostaveného amerického diplomata a jeho zástupcu. Rozhodol sa tak v utorok pre údajné spiknutie proti vláde a snahe sabotovať nedávne prezidentské voľby.

Todd Robinson a jeho 48-ročný zástupca Brian Naranjo, ktorého prezident považuje za šéfa CIA vo Venezuele, dostali 48 hodín na odchod z krajiny. „Máme už dosť vašich konšpirácií,“ vyhlásila hlava štátu.

Maduro takisto obvinil administratívu amerického prezidenta Donalda Trumpa zo snahy zvýšiť agresiu voči venezuelskému ľudu. USA a ďalšie zahraničné krajiny označili Madurove víťazstvo v nedeľných voľbách za blamáž.

Odporúčame:
Maduro sa opäť stal venezuelským prezidentom, voľby bojkotovala hlavná opozičná koalícia

Robinson sa dozvedel o vyhostení vďaka sociálnym sieťam počas návštevy štátu Mérida. Podľa tamojšieho rozhlasu však spolu s jeho zástupcom obvinenia zo strany prezidenta odmietajú. Robinson predtým pôsobil aj v Kolumbii, Bolívii, Salvádore, Guatemale a Dominikánskej republike.

Vo Venezuele zastával funkciu najvyššieho diplomatického zástupcu USA, ktoré v krajine nemajú veľvyslanca od roku 2010. Naranjo je jedným z najvyššie postavených úradníkov ministerstva zahraničných vecí pracujúcich vo Venezuele.

Viac k témam: Donald Trump, Nicolás Maduro, USA, Venezuela
Zdroj: Webnoviny.sk – Máme už dosť vašich konšpirácií, vyhlásil Maduro a vyhostil amerického diplomata z Venezuely © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *