Home / šport / Hokej / Video: Nováčik Vegas ovládol Západnú konferenciu a postúpil do finále NHL

Video: Nováčik Vegas ovládol Západnú konferenciu a postúpil do finále NHL

WINNIPEG 21. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti nováčika súťaže Vegas Golden Knights sa predstavia vo finále play-off zámorskej NHL. Definitívne to spečatili nedeľňajším tesným triumfom 2:1 na ľade Winnipegu v piatom stretnutí finále play-off Západnej konferencie. Celkovo v sérii uspeli pomerom 4:1.

Strojcom víťazstva opäť brankár Fleury

Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar (Vegas) a Marko Daňo (Winnipeg) nehrali. „Zlatí rytieri“ sa stali iba tretím tímom v histórii súťaže, ktorý sa v premiérovej sezóne prebojoval až do veľkého finále. V minulosti sa to podarilo iba Torontu Arenas v roku 1918 a St. Louis Blues v roku 1968.

Odporúčame:
Video: Nováčik z Vegas bez Tatara porazil po tretí raz Winnipeg a je krok od finále play-off

Strojcom víťazstva Golden Knights bol znovu skúsený brankár Marc-André Fleury, v záverečnom stretnutí série si pripísal 31 zákrokov. Hráči Vegas si vo finále zahrajú napriek tomu, že do konferenčného finále vstúpili lepšie hokejisti Jets.

„Po prvom zápase nikto nepanikáril. Hrali sme ako tím, držali sme pri sebe a vyšlo to skvele,“ povedal podľa nhl.com trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Fleury. „Chlapci predo mnou mi veľmi pomohli, hrali skvele a teraz si to všetci užívame,“ dodal.

Hokejisti Vegas si siahli na trofej

Góly víťazného tímu strelili Alex Tuch a Ryan Reaves. „Znovu sme začali makať jeden za druhého a od tej chvíle sme všetci mali veľmi dobrú sériu,“ uviedol druhý menovaný. Hokejisti Vegas siahli na trofej pre víťaza Západnej konferencie, aj keď povera tvrdí, že to prináša smolu vo finálových súbojoch. „Ja som sa ničoho ani nedotkol,“ vyhlásil Tuch.

„Ale vážne, ako nováčik len robím to, čo povedia tí skúsenejší. Keď zavelia ‚siahnuť´, urobím to. A rovnako aj opačne. Zisk tohto pohára je pre nás každopádne veľmi veľká vec,“ prezradil 22-ročný útočník. Mýty vyvracia Fleury, ktorý sa v minulosti v drese Pittsburghu dotkol trofeje pre víťaza konferencie trikrát a vždy sa napokon tešil aj zo zisku Stanelyho pohára.

„Stále si myslím, že sme robili všetko tak, ako sme mali. Mali sme šance, ale súper mal jednoducho šťastie. Takmer každý ich gól bol náhodný. Je ťažké to prijať,“ smútil po vyradení brankár Winnipegu Connor Hellebuyck.

Play-off NHL 2017/2018 – 3. kolo

finále konferencie

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Winnipeg – Vegas 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – konečný výsledok série: 1:4
Góly: 18. Morrissey (Little) – 6. Tuch (Carpenter), 34. Reaves (Sbisa, Nosek)
Tomáš Tatar (Vegas) a Marko Daňo (Winnipeg) nehrali

Viac k témam: hokej, NHL, play-off NHL, Vegas Golden Knights, Winnipeg Jets
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Nováčik Vegas ovládol Západnú konferenciu a postúpil do finále NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *