Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (semifinále): Kanada – Švajčiarsko

MS v hokeji 2018 (semifinále): Kanada – Švajčiarsko

KODAŇ 19. mája (WebNoviny.sk) – Kanadskí hokejisti v semifinále na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku hrajú proti Švajčiarom. Zápas sa v kodanskej Royal Arene hrá od 19.15.

„Helvéti“, ktorí majú na MS 8 hráčov z NHL a azda najkvalitnejší tím za ostatných päť rokov, a vo štvrťfinále senzačne vyradili Fínov (3:2) chcú šokovať aj Kanadu. Švajčiari zatiaľ naposledy boli na stupňoch víťazov v roku 2013, keď v Štokholme senzačne nestačili až vo finále na domácich hokejistov. Celkovo majú zo svetových šampionátov 10 medailí, ale zlato im v zbierke chýba (0-2-8).

Hráči „javorových listov“ medzi elitné kvarteto prenikli triumfom nad Rusmi 5:4 po predĺžení, v presilovej hre rozhodol Ryan O’Reilly. Tento výsledok znamená, že Rusi ukončili štvorročnú medailovú sériu na majstrovstvách sveta. Počas nej získali zlato v roku 2014, striebro o rok neskôr a dva bronzy (2016 a 2017).

Kanaďania zasa túžia po celkovom triumfe, ktorý v ostatných troch rokoch dosiahli dvakrát a to ešte vlani v Kolíne nad Rýnom podľahli vo finále Švédom až po nájazdoch. Kanada na turnaji v Dánsku dosiaľ dvakrát prehrala – proti USA (4:5 po sam. nájazdoch) a Fínsku (1:5), ale jej hráči tradične vedia zabrať v pravý čas. A to sa ukázalo aj vo štvrťfinále proti Rusku.

Odporúčame:
MS v hokeji 2018 (semifinále): Švédsko – USA

Švajčiari v základnej A-skupine nezobrali body favoritom z Ruska (3:4) a Švédska (3:5), ale v súbojoch, ktoré potrebovali zvládnuť na postup do štvrťfinále, boli úspešní (Rakúsko – 3:2 po predĺžení, Slovensko – 2:0, Bielorusko – 5:2, Francúzsko – 5:1) a bod ukradli aj Čechom (4:5 po sam. nájazdoch).

Zámorský tím skončil až tretí v B-skupine – turnaj začal prehrou v zámorskom derby proti USA (4:5 po sam. nájazdoch), nasledovali tri vysoké triumfy (Kórejská republika – 10:0, Dánsko – 7:1, Nórsko – 5:0), prehra s Fínskom (1:5) a víťazstvá nad Lotyšskom (2:1 po predĺžení) a Nemeckom (3:0).

MS v hokeji 2018 – semifinále

Kodaň (Royal Arena)

Kanada – Švajčiarsko

 

Viac k témam: hokej, kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, švajčiarska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (semifinále): Kanada – Švajčiarsko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *