Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Ministerka Matečná bude čeliť odvolávaniu, opozícia jej vyčíta agrodotácie na letiská a sídliská

Ministerka Matečná bude čeliť odvolávaniu, opozícia jej vyčíta agrodotácie na letiská a sídliská

BRATISLAVA 18. mája (WebNoviny.sk) – Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nominantka SNS) bude čeliť odvolávaniu budúci týždeň. Predseda parlamentu Andrej Danko zvolal na návrh opozície 32. schôdzu Národnej rad SR na štvrtok 24. mája 2018 o 9.00 hodine.

Odporúčame:
Opozícia chce vysloviť nedôveru ministerke Matečnej, padlo aj obvinenie o organizovanej mafii

Ako zdôvodnila v piatok na spoločnej tlačovej konferencii časti opozície Lucia Ďuriš Nicholsonová zo strany Sloboda a Solidarita, ministerka Matečná je zodpovedná za subvenčné podvody, na základe ktorých boli poskytnuté dotácie na vybetónované plochy ako letiská alebo sídliská.

Likvidácia hospodáriacich roľníkov

Ministerka je podľa zástupcov opozície zodpovedná za neoprávnené vyplácanie platieb na cudzie pozemky. „Ministerka Matečná je zodpovedná za poskytovanie dotácií výpalníkom, oligarchom a rôznym organizovaným skupinám, pretože ona a nikto iný má v gescii zákon, ktorý to umožňuje,“ povedala Ďuriš Nicholsonová. Podľa opozície je Matečná politicky, ale aj reálne zodpovedná za likvidáciu viacerých samostatne hospodáriacich roľníkov.

Ministerka podľa opozície nesie plnú vinu za krízu v agrorezorte nielen preto, že mu šéfuje, ale aj preto, že je priamou a neoddeliteľnou súčasťou agrochobotnice, ktorá túto krízu spôsobila a to nielen ako ministerka, ale aj ako generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu.

Odporúčame:
Nicholsonová podala v prípade roľníka Béreša trestné oznámenie, podľa ministerstva bola zneužitá

„Preto sa voči ministerke pokúsime na budúci týždeň vyvodiť politickú zodpovednosť. Keď ona nemá v sebe dostatok cti na to, aby tak urobila sama. Okrem politickej zodpovednosti budeme žiadať a iniciovať aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti,“ doplnila Ďuriš Nicholsonová.

Farmári podľa Kollára nedostávajú výplaty

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár poukázal na to, že farmári a zamestnanci na poliach nedostávajú výplaty. „Farmári sú okrádaní o pôdu, sú okrádaní o dotácie a keď sa ohradia, tak prídu na ich pole a zbijú ich, aby každému bolo jasné, kto tu vládne. Ja vám poviem, kto tu vládne. Vládne tu štátna mafia,“ povedal.

Odporúčame:
Matečná podľa SaS stratila kontakt s realitou, Ďuricovi z kauzy Babindol podpisovala prenájmy

Veronika Remišová z hnutia OĽaNO pripomenula, že pôda je základným zdrojom našej krajiny. „Pani ministerka Matečná sa pri mnohých problémoch, na ktoré sme upozorňovali, vyhovárala na svojho predchodcu pán Jahnátka, ktorého táto koalícia, vrátane SNS, odmenila dôležitou funkciou. Je predsedom úradu, ktorý reguluje ceny elektriny a plynu,“ konštatovala.

Ako pokračovala, podľa informácií o situácií v poľnohospodárstve, o rozdeľovaní dotácií, ktoré priniesli v ostatnom období, vidno, že SNS ide presne po tej istej ceste ako Smer-SD.

Viac k témam: Gabriela Matečná, Jarmila Halgašová, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Martin Fecko, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, SaS Sloboda a Solidarita, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerka Matečná bude čeliť odvolávaniu, opozícia jej vyčíta agrodotácie na letiská a sídliská © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *