Home / šport / Cyklistika / Video: 11. etapu Giro d´Italia ovládol Bennett z Bora-Hansgrohe, Yates ostáva v ružovom

Video: 11. etapu Giro d´Italia ovládol Bennett z Bora-Hansgrohe, Yates ostáva v ružovom

IMOLA 17. mája (WebNoviny.sk) – Írsky pretekár tímu Bora-Hansgrohe Sam Bennett sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy na cyklistických pretekoch Giro d’Italia. Etapa z Osima do Imoly merala 214 km a rovinatý profil dával silný predpoklad na hromadný finiš.

Neočakávaný finiš

Ten sa napokon aj udial, ale v nie očakávanej podobe. Bennett približne 300 m pred cieľom nasadil k zdrvujúcemu šprintu a bez problémov si utvoril náskok niekoľkých metrov. V závere si už mohol dovoliť aj spomaliť. Dvadsaťsedemročný Ír pridal do víťaznej zbierky už druhú etapy na tohtoročnom Gire, na konte má aj tri tretie miesta. Najviac sa tešil aj v cieli 7. etapy v Praia a Mare.

Dážď a chlad sprevádzali štvrtkovú etapu Giro d´Italia. V úniku dňa boli Marco Frapporti, Mirco Maestri, Manuel Senni, Jacopo Mosca a Eugert Zhupa, ale podľa predpokladov neuspeli.

Odporúčame:
Video: Yates si v 11. etape Gira D´Italia pripísal druhé víťazstvo, upevnil si celkové vedenie

Osem kilometrov pred jej cieľom v stúpaní na Tre Monti zaútočil Diego Ulissi (UAE-Team Emirates). Talian bol na jeho vrchole ako prvý a v zjazde sa rozhodol opäť pritlačiť pedál na plyn. Pridal sa k nemu Kolumbijčan Carlos Betancur (Movistar) a spolu si utvorili náskok 10 sekúnd.

Kameňom úrazu nedostatočná spolupráca

Štyri a pol kilometra pred cieľom sa k nim pridal Slovinec Matej Mohorič (Bahrain Merida). Na začiatku posledného kilometra bol vpredu už len Mohorič v háku s Betancurom. Spolupráca im viazla a na to napokon aj doplatili.

V záverečných 300 m okolo nich doslova prefrčal Sam Bennett a suverénne zvíťazil. Druhý skončil s odstupom niekoľkých metrov Holanďan Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) a tretí Talian Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida).

Brit Simon Yates zostal na čele celkovej priebežnej klasifikácie. Pred Holanďanom Tomom Dumoulinom (Sunweb) vedie s náskokom 47 sekúnd, tretí Francúz Thibaut Pinot z tímu Groupama-FDJ zaostáva už o 1:04 min. Brit Christopher Froome vo farbách Sky je na 12. priečke (+3:20 min) a reálne stráca šancu na celkové víťazstvo.

Giro d’Italia 2018

12. etapa (Osimo – Imola, 214 km)

1. Sam Bennett (Ír,) Bora-Hansgrohe 4:49:34 h, 2. Danny van Poppel (Hol.) LottoNL-Jumbo, 3. Niccolo Bonifazio (Tal.) Bahrain Merida, 4. Baptiste Planckaert (Belg.) Kaťuša-Alpecin, 5. Jurgen Roelandts (Belg.) BMC Racing, 6. Michael Mörköv (Dán.) Quick-Step Floors – všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 12. etape

1. Simon Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott 51:57:55 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb +47 s, 3. Thibaut Pinot (Fr.) Groupama-FDJ +1:04 min, 4. Domenico Pozzovivo (Tal.) Bahrain-Merida +1:18, 5. Richard Carapaz (Ekv.) Movistar +1:56, 6. George Bennett (N. Zél.) LottoNL-Jumbo +2:09,… 12. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +3:20.

Viac k témam: cyklistika, Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: 11. etapu Giro d´Italia ovládol Bennett z Bora-Hansgrohe, Yates ostáva v ružovom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Britský dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy oznámil, že má rakovinu

Štyridsaťsedemročný Škót povedal, že rakovinu mu lekári odhalili už v priebehu minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *