Home / SLOVENSKO / Fínsky novinár podľa ministra Gajdoša odmietol tlačovú konferenciu a nepožiadal ani o stanovisko

Fínsky novinár podľa ministra Gajdoša odmietol tlačovú konferenciu a nepožiadal ani o stanovisko

BRATISLAVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Minister obrany Peter Gajdoš sa nestretol s fínskym investigatívnym novinárom Magnusom Berglundom, pretože bol zaneprázdnený. Ako povedal Gajdoš vo štvrtok v NR SR na Hodine otázok, novinár požiadal o stretnutie e-mailom s tým, že sám navrhol aj termín.

„Mám dlhodobo plánovaný program, ktorým bolo rokovanie vlády. Počas rokovania vlády sa nebudem stretávať s novinármi. Novinára sme o tom informovali. Ponúkli sme mu možnosť zúčastniť sa na tlačovej konferencii,“ povedal Gajdoš s tým, že to novinár odmietol, pretože by si musel opätovne kúpiť letenku na Slovensko.

Odporúčame:
Minister Gajdoš vysvetľoval obstaranie transportérov, Galko chce vidieť zoznam firiem

Gajdoš si nevie predstaviť osobitne sa stretávať s každým novinárom, ktorý si bez možnosti kompromisu stanoví termín. „Ak mi uvediete príklad, že slovenský novinár si stanoví termín pre taliansku ministerku a tá mu vyhovie, budem prekvapený,“ povedal. Gajdoš si myslí, že ak by fínskemu novinárovi išlo o pravdu, prispôsobil by sa alebo by žiadal o písomné stanovisko, čo nespravil.

Gajdoša sa na odmietnutie schôdzky s fínskym novinárom spýtal opozičný poslanec Ondrej Dostál. „Andrej Danko nedávno vyhlásil, že Fíni sú poctivý národ, ktorý nekorumpuje a nepodvádza. Prečo ste sa o téme nákupu fínskych transportérov pre armádu odmietli stretnúť s fínskym investigatívnym novinárom Magnusom Berglundom, ktorý pracuje pre fínsku verejnoprávnu televíziu,“ spýtal sa Dostál.

Viac k témam: fínsky novinár, Ministerstvo obrany SR, Peter Gajdoš
Zdroj: Webnoviny.sk – Fínsky novinár podľa ministra Gajdoša odmietol tlačovú konferenciu a nepožiadal ani o stanovisko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *