Home / SLOVENSKO / Pellegriniho vláda podľa Kažimíra rozdelila prvé milióny na rekonštrukciu internátov

Pellegriniho vláda podľa Kažimíra rozdelila prvé milióny na rekonštrukciu internátov

BRATISLAVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Vysoké školy by už mali mať na svojich účtoch peniaze na rekonštrukciu internátov. Vláda tak rozdelila prvých 20 miliónov eur.

Povedal to vo štvrtok počas pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v NR SR minister financií Peter Kažimír s tým, že na Slovensku máme tri typy internátov podľa ich havarijného stavu – A, B a C, pričom až 90 percent z nich je v tej najhoršej C kategórii. Pred týždňom sa Kažimír, premiér Peter Pellegrini a ministerka školstva Martina Lubyová stretli s rektormi vysokých škôl.

Odporúčame:
Milióny od Pellegriniho vlády postačia len na havarijné stavy internátov, upozornili študenti

Zhodli sa, že štúdium na vysokej škole nie je len o kvalite profesorov, docentov či technického vybavenia univerzít, ale aj o prostredí, v ktorom študenti žijú a pripravujú sa na vzdelávací proces.

Zvyšných 30 miliónov eur zo sľúbených 50 miliónov eur dostanú vysoké školy v rokoch 2019 a 2020. „Začne sa tak najrozsiahlejšia rekonštrukcia internátov v histórii Slovenska,“ uzavrel Kažimír. Na rekonštrukciu internátov vyčlenil 50 miliónov eur bývalý premiér SR Robert Fico začiatkom februára. Peniaze využijú vysoké škole na zatepľovanie budov či vybavenie internátov.

Viac k témam: Ministerstvo financií SR, Peter Kažimír, vysoké školy
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegriniho vláda podľa Kažimíra rozdelila prvé milióny na rekonštrukciu internátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *