Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Dankova SNS ide proti Smeru-SD, ich návrh na vek odchodu do dôchodku nepodporia a majú vlastný

Dankova SNS ide proti Smeru-SD, ich návrh na vek odchodu do dôchodku nepodporia a majú vlastný

BRATISLAVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská národná strana (SNS) presadzuje, aby strop na odchod do dôchodku u mužov bol 64 rokov a u žien 63 rokov.

Nemôže preto podporiť zmenu ústavného zákona, ktorú predložila strana Smer-SD spočívajúcu v zastropovaní veku odchodu do dôchodku pre mužov na 65 rokov. Návrh Smeru-SD považujú národniari za málo ambiciózny.

Odporúčame:
Smer-SD chce strop veku odchodu do penzie pre mužov na 65 rokov, viacdetné matky budú zvýhodnené

„Slováci si zaslúžia ambicióznejší strop odchodu do dôchodku ako 65 rokov,“ uvádza sa v tlačovej správe SNS. Koaličná strana verí, že nájde porozumenie pre svoj sociálny návrh u koaličných partnerov, ako aj u časti opozície.

„Pokiaľ nebude možné presadiť uvedené v Ústave SR, SNS navrhne predmetný strop zákonom,“ tvrdia predstavitelia SNS.

Viac k témam: Andrej Danko, dôchodkový vek, Robert Fico, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana, vek odchodu do dôchodku
Zdroj: Webnoviny.sk – Dankova SNS ide proti Smeru-SD, ich návrh na vek odchodu do dôchodku nepodporia a majú vlastný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *