Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko

HERNING 17. mája (WebNoviny.sk) – Vo štvrťfinále na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku proti sebe hrajú aj Fíni proti Švajčiarom. Víťaz v semifinále nastúpi proti úspešnejšiemu zo súboja Rusko – Kanada.

Severania ovládli A-skupinu, keď jednoznačne triumfovali nad favorizovanými zámorskými tímami. Kanadu zdolali 5:1, nad hráčmi USA zvíťazili 6:2.

Nedarilo sa im proti papierovo slabším tímom, Nemcom podľahli 2:3 po predĺžení a s domácim Dánskom prehrali tiež 2:3. V ďalších troch súbojoch nedali súperom šancu (Nórsko – 7:0, Lotyšsko – 8:1, Kórejská republika – 8:1).

Odporúčame:
MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Rusko – Kanada

Švajčiarsko síce postúpilo až z posledného možného miesta A-skupiny, ale na šampionáte má najsilnejší tím za posledné roky, figuruje v ňom okteto hokejistov zo zámorskej NHL.

„Helvéti“ napriek tomu v základnej časti nezobrali body favoritom z Ruska (3:4) a Švédska (3:5), ale v súbojoch, ktoré potrebovali zvládnuť na postup do štvrťfinále, boli úspešní (Rakúsko – 3:2 po predĺžení, Slovensko – 2:0, Bielorusko – 5:2, Francúzsko – 5:1) a bod ukradli aj Čechom (4:5 po sam. nájazdoch).

„Ideme ďalej a sústredíme sa na štvrťfinále. Pozrieme si nejaké videá a pokúsime sa vyhrať,“ odhalil švajčiarsky útočník Nashvillu Kevin Fiala.

MS v hokeji 2018 – štvrťfinále

Herning (Jyske Bank Boxen)

Fínsko – Švajčiarsko

hrá sa od 20.15

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

Zostavy:
Fínsko:
Švajčiarsko:

Viac k témam: fínska hokejová reprezentácia, hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, švajčiarska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *