Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Odborári chcú riešiť nedostatok peňazí v zdravotníctve, Pellegriniho vláde poslali návrh

Odborári chcú riešiť nedostatok peňazí v zdravotníctve, Pellegriniho vláde poslali návrh

BRATISLAVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) žiada vládu, aby riešila nedostatok peňazí v zdravotníctve. Ako sa uvádza vo vyhlásení delegátov konferencie základných odborových organizácií SOZ, štát by mal zvýšiť platby za svojich poistencov na 5 % z vymeriavacieho základu.

Sadzba za poistencov štátu dosiahla od začiatku tohto roka 3,71 % z vymeriavacieho základu. V roku 2017 bola na úrovni 3,78 %, pričom na posledné dva mesiace v roku sa zvýšila na 5,67 %.

Odporúčame:
Aktualizované: Kauza piešťanského CT naplnila podľa Suchánka znaky trestného činu, vyšetrovanie však zastavili

Odborári tiež vyzvali Úrad vlády SR, aby predložil do legislatívneho procesu nové stupnice platových taríf pre zabezpečenie vyššej miery odmeňovania zamestnancov pracujúcich vo verejnej správe.

S ďalšou požiadavkou sa SOZ obrátilo na ministerstvo zdravotníctva. Žiadajú, aby prijalo opatrenia na riešenie aktuálneho nedostatku odborníkov v zdravotníckych zariadeniach. To by malo vyriešiť situáciu v nemocniciach, ktorú odbory označujú za kritickú.

Viac k témam: Peter Pellegrini, Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Odborári chcú riešiť nedostatok peňazí v zdravotníctve, Pellegriniho vláde poslali návrh © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *