Home / SVET / Otvorenia ambasády v Jeruzaleme sa zúčastnil aj veľvyslanec z Česka, nasledujú konzultácie

Otvorenia ambasády v Jeruzaleme sa zúčastnil aj veľvyslanec z Česka, nasledujú konzultácie

JERUZALEM 16. mája (WebNoviny.sk) – Palestínske ministerstvo vnútra si povolalo svojich veľvyslancov zo štyroch európskych krajín, ktorých diplomati sa zúčastnili na oslave pri príležitosti otvorenia veľvyslanectva USA v Jeruzaleme. Ministerstvo v stredu oznámilo, že veľvyslancov z Českej republiky, Maďarska, Rakúska a Rumunska povolalo na konzultácie.

Odporúčame:
Guatemala nasledovala kroky USA a otvorila svoje veľvyslanectvo v Jeruzaleme

Spojené štáty v pondelok oficiálne otvorili v Jeruzaleme svoje veľvyslanectvo, ktoré presunuli z Tel Avivu, čo je krok, ktorým Američania de facto uznali Jeruzalem za hlavné mesto Izraela.

Palestínčania, ktorí by chceli mať časť Jeruzalema za hlavné mesto svojho budúceho štátu, proti tomu však ostro protestujú. Proti presunu ambasády namietala aj Európska únia, spomínané krajiny sa aj napriek tomu zúčastnili na podujatí. Podľa Palestínčanov je ich účasť na oslave „vážnym porušením medzinárodného práva“.

Viac k témam: Česká republika, Európska únia, Jeruzalem, Maďarsko, Palestína, Rakúsko, Rumunsko, Tel aviv, USA, veľvyslanectvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Otvorenia ambasády v Jeruzaleme sa zúčastnil aj veľvyslanec z Česka, nasledujú konzultácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *