Home / šport / Futbal / Európska liga (finále): Olympique Marseille – Atlético Madrid (online)

Európska liga (finále): Olympique Marseille – Atlético Madrid (online)

LYON 16. mája (WebNoviny.sk) – Francúzsky Olympique Marseille a španielske Atlético Madrid v stredu na štadióne v Lyone odohrajú finálový zápas Európskej ligy (EL). Úvodný výkop je na programe o 20.45 a hlavným rozhodcom duelu bude Holanďan Björn Kuipers (45). Aj v nastávajúcej sezóne 2018/2019 má víťaz EL zaručenú účasť v prestížnej Lige majstrov.

Zaujímavosťou stredajšieho duelu je aj to, že sa v ňom stretnú víťazi inauguračných sezón dvoch európskych pohárov. Olympique Marseille v roku 1993 triumfoval v úvodnom ročníku novodobej LM, Atlético Madrid pre zmenu ovládlo premiérovú edíciu EL v roku 2010.

Proti Marseille aj historická štatistika

Obidva tímy prenikli do finále EL rôznymi cestičkami. Marseillské mužstvo zahájilo svoju púť v EL 2017/2018 už v 3. predkole, Atlético Madrid dostalo šancu na reparát v druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaži po tom, ako na jeseň nepostúpilo zo skupiny v LM.

Odporúčame:
Atlético chce vo finále Európskej ligy využiť skúsenosti, Marseille túži po 25 rokoch po trofeji

Olympique Marseille dosiahol historicky tretie finále európskeho pohára číslo dva – premiérové od ročníka 2003/2004. Vo švédskom Göteborgu vtedy podľahol inému španielskemu zástupcovi FC Valencia (0:2).

Kmeňový zamestnávateľ slovenského reprezentanta Tomáša Hubočana môže vyhrať európsku trofej po 25 rokoch. V sezóne 1992/1993 triumfoval v LM. Bude to však mať mimoriadne ťažké. Proti bude nielen kvalitný protivník, ale aj historická štatistika, keďže doteraz žiadne francúzske mužstvo neovládlo európsky pohár číslo dva.

Tréner Simeone je potrestaný

„Rojiblancos“ sa predstavia v piatom európskom finále za ostatných osem rokov. „Los Colchoneros“ najskôr dvakrát triumfovali v EL (2010 a 2012, pozn.). Menej úspešné už boli finálové stretnutia LM proti mestskému rivalovi Realu Madrid (2014 a 2016).

Tím trénera Diega Simeone bol pred dvoma rokmi blízko k tomu, aby sa stal klubovým kráľom kontinentu. Milánske finále musel rozhodnúť až jedenástkový rozstrel. V ňom sa ako jediný pomýlil pravý bek Atlética Juanfran.

Hráčov Atlética nebude vo finále povzbudzovať od postrannej čiary ich tréner Diego Simeone. Horkokrvný 48-ročný Argentínčan pyká za vylúčenie v úvodnej semifinálovej konfrontácii na trávniku londýnskeho Arsenalu.

Európska liga 2017/2018 – finále

hrá sa od 20.45 v Lyone

Olympique Marseille – Atlético Madrid

rozhoduje: B. Kuipers (Hol.)

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50

Predpokladané zostavy:
Olympique: Mandanda – B. Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – M. Lopez, Sanson – Thauvin, Payet, Ocampos – Germain
Atlético: Oblak – Vrsaljko, Savič, Godín, Lucas Hernández – Koke, Saúl Ňíguez, Gabi, Á. Correa – Griezmann, Diego Costa

 

Viac k témam: Atlético Madrid, Európska liga UEFA, futbal, Olympique Marseille
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska liga (finále): Olympique Marseille – Atlético Madrid (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *