Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Kauza piešťanského CT naplnila podľa Suchánka znaky trestného činu, vyšetrovanie však zastavili

Kauza piešťanského CT naplnila podľa Suchánka znaky trestného činu, vyšetrovanie však zastavili

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) – V prípade kauzy nákupu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici boli jednoznačne naplnené subjektívne aj objektívne znaky trestného činu. Preto je absurdné, že Krajská prokuratúra v Trenčíne definitívne zastavila vyšetrovanie.

Skutok sa nestal

Vyhlásil to v stredu na tlačovej konferencii poslanec hnutia OĽaNO a podpredseda parlamentného výboru pre zdravotníctvo Alan Suchánek. „Keď sa zastaví trestné stíhanie pre biznis, ktorý je o milión eur predražený, akú dôveru môžu mať občania voči tomuto štátu a voči inštitúciám,“ pýta sa poslanec.

Odporúčame:
Matečná podľa SaS stratila kontakt s realitou, Ďuricovi z kauzy Babindol podpisovala prenájmy

Suchánek zhodnotil, že doteraz bolo bežné, ak sa niečo vyšetrovalo, uzavrelo sa to tvrdením, že „skutok sa nestal“. V spomínanom prípade sa to však podľa poslanca posunulo o „level vyššie“. „Skutok sa síce stal, ale ten skutok nebol trestným činnom,“ uviedol Suchánek.

Zastavenie vyšetrovania je pre tých, ktorí doteraz konali v rozpore so zákonom, signálom, že sa nemusia ničoho báť. „Je to signál pre tých, ktorí boli obvinení, že nebojte sa na súd nejdete,“ doplnil poslanec.

Paška sa pre kauzu vzdal funkcie

Poslanec však verí, že v súčasnosti je situácia iná. Pripomenul, že na ministerstve zdravotníctva vznikol nový odbor, ktorý riadi podriadené zložky. „Prišli tam ľudia, ktorí sa snažia o transparentnosť, bolo centrálne obstarávanie CT prístrojov aj iných vecí,“ uzavrel.

Odporúčame:
Kauza transportérov Patria sa dostala do Fínska, Krajniakovi hrozí žaloba za poškodenie mena

Krajská prokuratúra v Trenčíne definitívne zastavila vyšetrovanie nákupu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Potvrdil to hovorca prokuratúry Marián Sipavý. Ide o kauzu, pre ktorú sa Pavol Paška (Smer) na jeseň 2014 vzdal funkcie šéfa parlamentu. Skutok podľa prokuratúry nie je trestným činom. Ako prvý o tom informoval Denník N.

Viac k témam: Alan Suchánek, kauza CT, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti
Zdroj: Webnoviny.sk – Kauza piešťanského CT naplnila podľa Suchánka znaky trestného činu, vyšetrovanie však zastavili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *