Home / šport / Tenis / Cibulková vyrobila na turnaji v Ríme drámu, proti talianskej veteránke potrebovala až tri sety

Cibulková vyrobila na turnaji v Ríme drámu, proti talianskej veteránke potrebovala až tri sety

RÍM 14. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Internazionali BNL d´Italia v talianskom Ríme (dotácia 3 351 720 eur, antuka vonku). Cibulková zdolala 37-ročnú taliansku veteránku Francescu Schiavoneovú 6:1, 6:7 (5), 6:2.

Zápas trval 2:41 h a Cibulková z jasne sa vyvíjajúceho zápasu vyrobila drámu. Slovenka viedla 6:1, 3:1, neskôr aj 4:2 a za stavu 5:4 mala dva mečbaly. S voľnou kartou hrajúca víťazka Roland Garros spred ôsmich rokov Schiavoneová (271. v rebríčku WTA) ich odvrátila, vyhrala tajbrejk, ale neskôr kapitulovala v treťom sete. Za stavu 5:2 slovenská hráčka premenila štvrtý mečbal.

Odporúčame:
Cibulková síce odvrátila možnú hrozbu „kanára“, proti Garciovej však neuspela a v Madride končí

Cibulková prerušila sériu troch prehier v úvodných svojich vystúpeniach na turnajoch. Čerstvo 29-ročná zverenka Mateja Liptáka predtým zaváhala v 2. kole na tvrdom povrchu v americkom Indian Wells (v 1. kole mala vtedy voľný žreb), a tiež v 1. kole na antuke v marockom Rabate aj na neporovnateľne väčšom turnaji v španielskej metropole Madrid. Medzi podujatiami v Indian Wells a Rabate Slovenka absentovala na hlavnom ženskom okruhu pre chorobu.

Súperkou Cibulkovej v 2. kole na rímskej antuke bude víťazka súboja Ashleigh Bartyová (Aus.-16) – Maria Šarapovová (Rus.).

Turnaj v Ríme – 1. kolo

pondelok:

Dominika Cibulková (SR) – Francesca Schiavoneová (Tal.) 6:1, 6:7 (5), 6:2 za 161 minút

Viac k témam: Dominika Cibulková, tenis, Turnaj v Ríme
Zdroj: Webnoviny.sk – Cibulková vyrobila na turnaji v Ríme drámu, proti talianskej veteránke potrebovala až tri sety © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *