Home / SLOVENSKO / Taliansko požiadalo o predĺženie lehoty na vydanie Antonina V., o ktorom písal zavraždený Kuciak

Taliansko požiadalo o predĺženie lehoty na vydanie Antonina V., o ktorom písal zavraždený Kuciak

BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) – Talianska strana z logistických dôvodov požiadala o predĺženie lehoty na vydanie Antonina V., čomu slovenské úrady vyhoveli. Pre agentúru SITA to potvrdilo oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Zákonná lehota

„Aktuálne sú organizačné otázky vydania a samotného prevozu osoby predmetom intenzívnej komunikácie Národnej ústredne SIRENE so zahraničným partnerom,“ uvádza polícia. O záležitosti ako prvý informoval denník Pravda.

Odporúčame:
Antonina V. známeho z článkov zavraždeného novinára Kuciaka vydajú talianskym orgánom

Prokurátorka košickej krajskej prokuratúry ešte 4. mája vydala rozhodnutie o vykonaní európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného súdom v Benátkach na Antonina V. Zákonná lehota na fyzické odovzdanie osoby príslušným talianskym orgánom je desať dní. V týchto prípadoch vydanie zabezpečuje Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce – Národná ústredňa SIRENE.

Súpis zločinov

Antonino V. je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení na účely nezákonného obchodovania s drogami.

Podľa obvinenia sa Antonino V. spolčil s inými osobami na účely nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Viac k témam: Antonino Vadala, Ján Kuciak, Polícia SR, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansko požiadalo o predĺženie lehoty na vydanie Antonina V., o ktorom písal zavraždený Kuciak © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z vraždy muža v Petržalke obvinili 45-ročnú ženu, hrozí jej väzenie na 15 až 20 rokov (foto)

Mŕtveho muža našli pred desiatimi dňami na Jasovskej ulici.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *