Home / KULTÚRA / Hudba / Kapela Bastille má novú skladbu Quarter Past Midnight, je prvým singlom z pripravovaného albumu

Kapela Bastille má novú skladbu Quarter Past Midnight, je prvým singlom z pripravovaného albumu

BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) – Anglická kapela Bastille zverejnila skladbu Quarter Past Midnight. Novinka mala premiéru v BBC Radio 1 a je prvým singlom z očakávaného albumu skupiny. Jeho názov ani dátum vydania zatiaľ nie sú známe.

Odporúčame:
Zverejnili rebríček najbohatším britských hudobníkov. Ed Sheeran si polepšil, ale v Top 10 chýba

„Pieseň je o úniku, keď chcete, aby noc pokračovala a snažíte sa v nej z nejakého dôvodu stratiť. Chceli sme zachytiť ten pocit s drsným, špinavým a euforickým zvukom,“ povedal na margo skladby líder kapely Dan Smith pre britský magazín New Musical Express (NME). „Chceli sme vyskúšať niečo iné a nové,“ dodal.

Kapela Bastille

vznikla v roku 2010 v Londýne a okrem spomínaného Smitha ju tvoria aj Chris „Woody“ Wood, William Farquarson a Kyle Simmons, pričom na turné ich sprevádza Charlie Barnes.
v marci 2013 vydali album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka.
rovnaký úspech sa im podarilo dosiahnuť aj s druhou štúdiovkou Wild World (2016). Na konte majú tiež EP nahrávky Laura Palmer (2011) či Haunt (2013). Zatiaľ sa im podarilo získať napríklad BRIT Award pre nováčika roka 2013.

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Dan Smith, hudba, kapela Bastille
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapela Bastille má novú skladbu Quarter Past Midnight, je prvým singlom z pripravovaného albumu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *