Home / šport / MOTOR šport / Veľká cena Španielska korisťou Hamiltona, prvé double Mercedesu v sezóne zavŕšil Bottas

Veľká cena Španielska korisťou Hamiltona, prvé double Mercedesu v sezóne zavŕšil Bottas

BARCELONA 13. mája (WebNoviny.sk) – Britský pilot Lewis Hamilton triumfoval v nedeľňajšej Veľkej cene Španielska formuly 1. Jazdec tímu Mercedes zvíťazil na okruhu Catalunya neďaleko Barcelony po štarte z prvého miesta.

Prvé double „strieborných šípov“ v tejto sezóne zavŕšil druhou priečkou Fín Valtteri Bottas, ktorý za Hamiltonom zaostal o 20,593 sekundy.

Najbližšie preteky budú v Monaku

Na tretej pozícii skončil mladý Holanďan Max Verstappen vo farbách Red Bullu s mankom 26,873 sekundy. Jeden z najväčších favoritov v boji o titul, Nemec Sebastian Vettel, obsadil na Ferrari štvrtú pozíciu (+27,584 s).

Odporúčame:
Miami chce organizovať preteky F1, doteraz sa Veľká cena v USA konala iba v Austine

Tridsaťtriročný Hamilton dosiahol 64. víťazstvo v F1, v Barcelone sa tešil aj vlani a v sezóne 2014. V šampionáte si upevnil prvú pozíciu, pred Vettelom zvýšil náskok na 17 bodov. Tretí Bottas zaostáva za Hamiltonom o 37 bodov. Najbližšie preteky sa uskutočnia o dva týždne v Monaku.

Technický problém Räikkönena

Po štarte sa Vettel na dlhej rovinke dostal pred Bottasa na druhé miesto, Hamilton si udržal vedenie. Hneď po tom došlo k nehode, keď Grosjean dostal šmyk a narazili do neho ďalšie dva monoposty. Na trať pochopiteľne vyšlo bezpečnostné vozidlo. Po reštarte nasledoval pokojný priebeh, líder Hamilton si pomaly budoval čoraz väčší náskok. V 25. kole mal technický problém Räikkönen a musel skončiť.

Zastávky v boxoch nepriniesli žiadne zmeny poradia, Hamilton viedol pred Vettelom s náskokom 11 sekúnd. Nemecký jazdec potom zašiel druhýkrát po nové pneumatiky, prepadol sa na štvrtú pozíciu a nedokázal sa už prepracovať vyššie. Hamilton si pohodlne udržiaval vedenie a s prehľadom zvíťazil.

Výsledky – Formula 1

Veľká cena Španielska F1 – Barcelona – nedeľa (po 66 kolách): 1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:35:29,972 h, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +20,593 s, 3. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +26,873, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +27,584, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +50,058, 6. Kevin Magnussen (Dán.) Haas +1 kolo

Poradie MS (po 5 z 21 pretekov): 1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 95 bodov, 2. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 78, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes 58, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari 48, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull 47, 6. Max Verstappen (Hol.) Red Bull 33

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 153, 2. Ferrari 126, 3. Red Bull 80, 4. Renault 41, 5. McLaren 40, 6. Haas 19

Viac k témam: F1 Formula 1, Lewis Hamilton, motoršport, Veľká cena Španielska
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká cena Španielska korisťou Hamiltona, prvé double Mercedesu v sezóne zavŕšil Bottas © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *