Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti mali dobrovoľný tréning, Petrovický ponúkol recept na zlepšenie presiloviek

Slovenskí hokejisti mali dobrovoľný tréning, Petrovický ponúkol recept na zlepšenie presiloviek

KODAŇ 11. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia už ma za sebou piatkový tréning na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku. Na vedľajšej ploche kodanskej Royal Areny nechýbali všetci traja brankári a dovedna 19 korčuliarov.

Keďže tréning bol dobrovoľný, trojica hráčov si zvolila inú formu prípravy ako pobyt na ľade. V útrobách veľkej haly zostali útočníci Martin Bakoš, Marcel Haščák a Ladislav Nagy. Gólman Marek Čiliak strávil na ľade iba približne 20 minút, to mu stačilo a vrátil sa do kabíny.

To, kto bude chytať v sobotňajšom poludňajšom súboji základnej A-skupiny proti Švédom (hrá sa o 12.15 h), sa brankári dozvedia po piatkovom obede. „Každý zápas je iný a každý je ťažký. Švédi majú silný tím, ale dôležité bude, aby sme hrali náš hokej,“ hovorí asistent trénera slovenskej reprezentácie Róbert Petrovický. „To, či pristúpime k nejakej zmene, sa rozhodneme popoludní, keď budeme dôkladne analyzovať súpera,“ doplnil.

Odporúčame:
Vieme si to poriadne skomplikovať v závere, zamyslel sa Ramsay a prehovoril aj o popradskom triu

S výnimkou prvého zápasu na turnaji sa Slovákom nedarí využívať presilovky, na tomto aspekte hokejisti spod Tatier pravidelne pracujú na tréningoch.

„Je to o detailoch. Všetko začína pri vhadzovaní, v tejto činnosti sa musíme zlepšiť. Veľa urobí aj presnosť prihrávok. Ak nám niečo nevyjde, musíme sa vrátiť do obranného pásma a návrat pred súperovho brankára nás stojí veľa síl. Nejaké veci sme si povedali a stále na tom musíme pracovať. Veľmi dôležité je, aby sme boli na rovnakej strane a každý vedel, čo chceme spraviť. Presilovka je najmä o streľbe, takže je potrebné počas každej presilovky niekoľkokrát vystreliť. Po buly vystreliť a hneď ísť do rotácie,“ rozhovoril sa Petrovický.

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti mali dobrovoľný tréning, Petrovický ponúkol recept na zlepšenie presiloviek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *