Home / KULTÚRA / Hudba / Kapela Fresh Out Of The Bus končí a nahrádí ju Luvver

Kapela Fresh Out Of The Bus končí a nahrádí ju Luvver

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Fresh Out Of The Bus nahrádza nová kapela s názvom LUVVER. Okrem toho predstavujú tri debutové skladby a v auguste si zahrajú s hviezdnymi Clean Bandit.

Fresh Out Of The Bus vznikli v roku 2013 v Nitre. Vďaka prepracovanej produkcii a inovatívnemu miešaniu hudobných štýlov sa za krátku dobu vypracovali medzi slovenskú alternatívnu špičku.

Predskakovali indie hviezdam

Ich debutový eponymný album bol nominovaný v 4 kategóriách na Radio_Head Awards, zahrali si na festivaloch ako Pohoda, Colours of Ostrava, Grape či Rock For People, predskakovali indie hviezdam Princess Chelsea či Tricot.

 

Chalani si uvedomujú si, že zmena identity je veľkým riskom, za rozhodnutím si však stoja. Neprišlo totiž zo dňa na deň. „Je nám jasné, že nás ľudia poznajú ako Fresh Out Of The Bus, ale my sa s týmto názvom už dlhšiu dobu nestotožňujeme. Keď kapela vznikala, zvukovo aj obsadením vyzerala úplne inak ako dnes,” hovorí bubeník Martin Zaujec.

„Môže to znieť zvláštne, no Luvver je pre nás v podstate nová kapela. Luvver znie výrazne odlišne, no to neznamená, že naživo nebudeme hrávať pár cover verzii skladieb od Fresh Out Of The Bus” dopĺňa s úsmevom basgitarista Mišo Eichler.

Zmena zvuku

Zmena zvuku je ďalším faktorom, prečo k zmene prišlo. Tri debutové tracky sprevádzané vkusnými videami – Sane, Ocean a Castaway – spája inšpirácia súčasnou klubovou elektronikou a vplyvy zahraničných popových hviezd ako The Weeknd a Lorde, či indie-popových kapiel The 1975 a Glass Animals.

„Keď sme sa zavreli do štúdia, aby sme nahrali nový materiál, uvedomili sme si, že je diametrálne odlišný od starších vecí,” hovorí frontman Tom Lobb.

„Práca v štúdiu je neustálym experimentovaním, a rozmýšľať pri tom nad tým, ako tieto veci budú znieť na koncertoch, je veľkým obmedzením. Prestali sme to riešiť a všetko šlo oveľa ľahšie a priamočiarejšie,” dopĺňa Lobb.

 A kde budete môcť Luvver vidieť naživo? Okrem viacerých letných koncertov a festivalov ich v auguste čaká napríklad support britských elektronických hviezd Clean Bandit na ich koncerte v Seredi. Viac nájdete na ich facebooku alebo instagrame.

Viac k témam: Fresh Out Of The Bus, hudba, Luvver
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapela Fresh Out Of The Bus končí a nahrádí ju Luvver © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *