Home / SLOVENSKO / Policajná razia na Čiernej skládke

Policajná razia na Čiernej skládke

BRATISLAVA 9. mája 2018 (WBN/PR) – Na nelegálnej skládke v Podunajských Biskupiciach dnes predpoludním prebiehala policajná razia.
Okresný úrad v Bratislave dospel ku konštatovaniu, že na troch parcelách prevádzkuje spoločnosť Vassal EKO zariadenie na zber a zhodnocovanie odpadov bez akéhokoľvek súhlasu alebo povolenia. Ako uviedla Lucia Mihalíková z KR PZ, “V tomto prípade sú realizované úkony v rámci preverenia prijatého trestného oznámenia, ktoré sa týka podozrenia z páchania trestného činu  environmentálnej kriminality.“

Na týchto parcelách sa nachádza množstvo rôznych stavebných odpadov, vrátane potenciálne nebezpečných odpadov s prímesou škvary. „Spoločnosť Vassal EKO dočasne vykonáva pre spoločnosť OLO triedenie a lisovanie papiera a plastov. Na túto činnosť, ktorú Vassal EKO zabezpečuje pre OLO má vydaný platný súhlas z Okresného úradu Bratislava,“ vyjadrila sa hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Kauza okolo nelegálnej skládky začala naberať na obrátakch len pár dní dozadu, kedy sa na verejnosti objavili spoločné fotografie riaditeľa OLO Branislava Cimermana, kokonateľa spoločnosti Vassal EKO Michala Kováča a bývalého spolupracovníka firmy Vassal EKO Michala Grebečiča. OLO však podozrenia, že by mal so svojim dodávateľom nadštandardné vzťahy, odmieta.

Na skládku, ktorá bola vyhlásená za nelegálnu vo februári 2018 sa doteraz každý deň zváža nový odpad. Podľa listu okresného úradu sa naviac nachádza v chránenej vodohospodárskej oblasti.

Viac k témam: nelegálna skládka, Podunajské Biskupice
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajná razia na Čiernej skládke © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Jeden komentár

  1. Nechápem,prečo stále nikto neprizná,že prvý kto na to upozornil bol novinár Martin Daňo z redakcie GINN. To sa ho tak naozaj všetci tak bojíte? Keby ste sním radšej spolupracovali,bolo by odhalených skutočných zločinov omnoho viac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *