Home / šport / Ostatné športy / Video: LeBron James rozhodol zápas v úplnom závere, Cleveland aj Boston sú krok od postupu

Video: LeBron James rozhodol zápas v úplnom závere, Cleveland aj Boston sú krok od postupu

NEW YORK 6. mája (WebNoviny.sk) – Osem sekúnd pred koncom zápasu OG Anonuby z Toronta trojkou vyrovnal na 103:103, ale potom sa k lopte dostal LeBron James, predribloval s ňou až do pozície v útoku a úspešným pokusom o „dosku“ rozhodol.

Cleveland na vlastnej palubovke zvíťazil 105:103 v sobotňajšom treťom stretnutí semifinále Východnej konferencie play-off basketbalovej NBA. Séria sa vyvíja nečakane jednoznačne, Cavaliers vedú nad najlepším tímom základnej časti na Východe už 3:0.

Tridsaťtriročná najjagavejšia hviezda Clevelandu rozhodla so záverečným klaksónom piaty zápas vo vyraďovacej časti v kariére. Celkovo James nazbieral 38 bodov. „Žijem pre tieto momenty. Nie je to však také jednoduché, doma to radšej neskúšajte,“ povedal so smiechom LeBron.

Cavaliers sú pre Toronto nočnou morou v play-off. V nadstavbe na nich nestačili deviaty raz po sebe a sú krok od vyradenia, rovnako ako pred rokom. V drese Raptors sa nedarilo DeMarovi DeRozanovi, ktorý nastrieľal iba osem bodov, trápila ho (ne)presnosť a napokon vo štvrtej štvrtine zostal na lavičke náhradníkov.

Odporúčame:
Video: Šampióni z Golden State zakopli v New Orleans, Harden sa postaral o triumf Houstonu

„Bolo to extrémne ťažké. Rozhodne som sa nechcel len pozerať. Celý čas som si myslel, že ak zvíťazíme, na všetko sa zabudne,“ uviedol DeRozan.

V druhom semifinále na východe dominuje Boston, ktorý ovládol aj palubovku Philadelphie, triumfoval 101:98 po predĺžení a rovnako ako Cleveland je krok od postupu. Sixers sa podarilo vyrovnať až v závere zápasu, keď tri desatiny pred záverečným klaksónom zamieril presne Marco Belinelli.

Šťastena sa od nich však odvrátila a koniec predĺženia zvládli zase hostia – Al Horford najprv skóroval za dva body a vzápätí premenil dva trestné hody. „Pre tieto situácie chceme byť basketbalisti,“ skonštatoval Horford.

Sumáre NBA – 2. kolo play-off

sobota:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Philadelphia – Boston 98:101 po predĺžení (20:19, 31:29, 17:21, 21:20 – 9:12) – stav série: 0:3
Najviac bodov: Embiid 22 (19 doskokov), Redick 18, B. Simmons 16 – Tatum 24, Rozier 18, Jaylen Brown 16

Cleveland – Toronto 105:103 (24:19, 31:21, 24:25, 26:38) – stav série: 3:0
Najviac bodov: L. James 38, Love 21 (16 doskokov), Korver 18 – Lowry 27, Anunoby 18, Miles 13

Viac k témam: basketbal, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, LeBron James, NBA, play-off NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: LeBron James rozhodol zápas v úplnom závere, Cleveland aj Boston sú krok od postupu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *