Home / šport / Futbal / Video: Vo finále Európskej ligy sa stretnú Atlético a Olympic Marseille

Video: Vo finále Európskej ligy sa stretnú Atlético a Olympic Marseille

MADRID 4. mája (WebNoviny.sk) – Vo finále futbalovej Európskej ligy 2017/2018 sa stretne španielske Atlético Madrid s francúzskym Olympique Marseille. Rozhodli o tom štvrtkové odvetné zápasy semifinále.

Vytúžený zásah

Atlético Madrid doma uspelo tesne 1:0 a keďže v prvom zápase remizovalo 1:1, postúpilo do záverečného súboja o prvenstvo. Miestenku do finálového stretnutia v Lyone (uskutoční sa 16. mája o 20.45 h) si vybojovali aj hráči Olympique Marseille. V Salzburgu síce domácim podľahli 1:2 po predĺžení, ale aj tak postúpili, keďže v úvodnom vystúpení uspeli 2:0.

Futbalisti Atlética do domáceho zápasu vstúpili s vedomím, že ak strelia gól, Arsenal bude musieť dať minimálne dva. Vytúžený zásah dosiahol v nadstavenom čase prvého polčasu španielsky reprezentant Diego Costa.

Dvadsaťdeväťročný útočník sa presadil po peknom nábehu a milimetrovej prihrávke do šestnástky od spoluhráča Antoina Griezmanna. Zblízka sa pred Davidom Ospinom nemýlil.

Defenzívna hra Arsenalu

Arsenal, hoci potreboval skórovať aspoň dvakrát, aby duel dospel do predĺženia, pokračoval v defenzívnej hre a nepúšťal sa do výrazných útočných výpadov. O všetkom svedčí fakt, že Londýnčania pred zrakom tenisovej jednotky Rafaela Nadala vyslali na domáceho brankára Jana Oblaka jedinú strelu.

Odporúčame:
Video: Marseille je po triumfe nad Salzburgom bližšie k finále Európskej lige

Arséne Wenger sa tak s dlhoročným pôsobením v Arsenale nerozlúči ziskom trofeje pre víťaza Európskej ligy. „Kanonierom“ sa v konečnom účtovaní stala osudná strelecká nemohúcnosť. V úvodnom stretnutí mali 80 min početnú prevahu, napriek tomu skórovali iba raz a v závere dokonca inkasovali.

O postupe rozhodol Rolando

Hráči Olympique Marseille boli po úvodnom triumfe už jednou nohou vo finále, ale futbalisti Salzburgu boli odhodlaní im na domácej pôde postup čo najviac skomplikovať. To sa im napokon aj do bodky vydarilo, keďže po 90 minútach viedli 2:0 a zmazali tak manko z Francúzska.

Skóre otvoril v 53. min po nedôslednom bránení hostí Amadou Haidara. O dvanásť minút neskôr si Bouna Sarr sklepol loptu do vlastnej bránky a bolo vyrovnané.

O postupe Marseille rozhodol v 116. min portugalský obranca Rolando, na ihrisko sa pritom dostal iba 15 min predtým. V samotnom závere ešte uvidel červenú kartu domáci Haidara, ktorý sa podieľal na oboch góloch Salzburgu.

Európska liga 2017/2018 – semifinále

druhý zápas

Atlético Madrid (Šp.) – Arsenal Londýn (Angl.) 1:0 (1:0) – prvý zápas 1:1, do finále postúpilo Atlético
Gól: 45.+ Diego Costa, ŽK: 52. Gabi, 71. Saúl Ňíguez, 78. Diego Costa – 42. Wilshere, 58. Monreal, 78. Mustafi, rozhodoval: Rocchi (Tal.)
Zostavy:
Atlético Madrid: Oblak – Partey (90.+ Savič), J. Giménez, Godín, Lucas Hernández – Koke, Gabi, Saúl Ňíguez, Vitolo (74. Correa) – Diego Costa (83. F. Torres), Griezmann
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (12. Chambers), Monreal – A. Ramsey, G. Xhaka, Wilshere (68. Mchitarjan) – Welbeck, Özil – Lacazette

RB Salzburg (Rak.) – Olympique Marseille (Fr.) 2:1 po predĺžení (2:0, 0:0) – prvý zápas 0:2, do finále postúpil Olympique Marseille
Góly: 53. Haidara, 65. Sarr (vlastný) – 116. Rolando, ŽK: 75. Haidara, 86. André Ramalho, 94. Ćaleta-Car – 35. Sarr, 39. Maxime López, 57. Rami, 77. Germain, 84. Payet, 100. Amavi, ČK: 119. Haidara (Salzburg) po 2. ŽK, rozhodoval: Karasiov (Rus.)

Zostavy:
Salzburg: Walke – Lainer, André Ramalho, Čaleta-Car, Ulmer (97. Pongračič) – Haidara, Samassékou, V. Berisha – Schlager (84. Minamino) – Gulbrandsen (69. Hwang), Dabbur
Olympique Marseille: Y. Pelé – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Maxime López (66. Anguissa), Sanson (101. Rolando) – Thauvin, Payet, Ocampos – Germain (84. Njie)

Viac k témam: Atlético Madrid, EC Red Bull Salzburg, Európska liga UEFA, FC Arsenal Londýn, futbal, Olympique Marseille
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Vo finále Európskej ligy sa stretnú Atlético a Olympic Marseille © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *