Home / šport / Hokej / Video: Tampa vyhrala v Bostone a „žraloci“ vynulovali Vegas, Chára s Tatarom rozdali po štyri „hity“

Video: Tampa vyhrala v Bostone a „žraloci“ vynulovali Vegas, Chára s Tatarom rozdali po štyri „hity“

NEW YORK 3. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili 4:1 nad hráčmi Bostonu Bruins na ich ľade v stredajšom treťom zápase 2. kola play-off Východnej konferencie zámorskej NHL. V drese Bruins nastúpil slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odohral 22:22 min. Napočítali mu 1 strelu a 4 bodyčeky.

Dvojgólový Ondřej Palát

„Blesky“ sa zásluhou českého útočníka Ondřeja Paláta rýchlo dostali do dvojgólového vedenia. Palát sa presadil v 2. a 4. min a utvoril pre svoj tím dobrú východiskovú pozíciu do ďalších minút.

Odporúčame:
Útočník Aston-Reese zrejme už Pittsburghu nepomôže, zlomil si čeľusť a má otras mozgu

„Mať dvojgólové vedenie je vždy pekné. Som šťastný, že mi to tam padá. Myslím si, že celý tím hral veľmi dobre,“ uviedol rodák z mesta Frýdek-Místek pre nhl.com.

V 15. min znížil za domácich Patrice Bergeron v presilovej hre, na čo dokázal o dve minúty odpovedať Anthony Cirelli, a hostia opäť viedli dvojgólovým rozdielom. Konečný výsledok spečatil gólom do prázdnej bránky kapitán Lightning Steven Stamkos.

Martin Jones vychytal shutout

Brankár „medveďov“ Tuukka Rask zneškodnil 33 striel hráčov Tampy Bay, jeho náprotivok Andrej Vasilevskij si pripísal o päť úspešných zákrokov menej. „Veľmi skoro sme urobili niekoľko chýb, z ktorých sme sa nedokázali otriasť. Ale počas zápasu nám náš brankár niekoľkokrát dodal impulz, keď sa mu podaril výborný zákrok. Takto to niekedy býva,“ poznamenal krídelník Bruins Brad Marchand.

„Blesky“ vedú po stredajšom triumfe 2:1 v sérii, štvrté meranie síl sa odohrá v piatok opäť v Bostone. „Všetko sú to veľké zápasy. Boston uspel v jednom našom domácom zápase, takže sme museli zvíťaziť v jednom zápase vonku, čo sa nám aj podarilo,“ povedal kouč Tampy Bay Jon Cooper.

San Jose zdolalo Vegas 4:0 v 4. zápase play-off Západnej konferencie a vyrovnalo stav série na 2:2. Za „žralokov“ sa presadili Marcus Sörensen, Joonas Donskoi, Tomáš Hertl a Joe Pavelski. Brankár kalifornského tímu Martin Jones potreboval na čisté konto 34 úspešných zákrokov, gólman „zlatých rytierov“ Marc-Andre Fleury zneškodil 30 striel súpera. V drese Vegas nastúpil aj slovenský útočník Tomáš Tatar. Odohral 10:32 min, počas ktorých rozdal 4 bodyčeky, ale neohrozil domáceho brankára.

Sumáre NHL – 2. kolo play-off

streda

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Tampa Bay 1:4 (1:3, 0:0, 0:1) – stav série: 1:2
Góly: 15. Bergeron (Pastrňák, Rick Nash) – 2. Palát (T. Johnson, Straalman), 4. Palát (Hedman, Girardi), 17. Cirelli (Gourde, McDonagh), 60. Stamkos (J.T. Miller, Hedman)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:22 min, 0+0, 1 strela, 4 „hity“

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

San Jose – Vegas 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) – stav série: 2:2
Góly: 16. Sörensen (Fehr, Dillon), 20. Donskoi (Dillon), 26. Hertl (Bödker, Couture), 52. Pavelski (Couture, Burns)
Tomáš Tatar (Vegas) odohral 10:32 min, 0+0, 4 „hity“

Viac k témam: hokej, NHL, play-off NHL, tomáš tatar, Zdeno Chára
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tampa vyhrala v Bostone a „žraloci“ vynulovali Vegas, Chára s Tatarom rozdali po štyri „hity“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *