Home / SLOVENSKO / SaS požaduje demisiu ministerky Matečnej, je strojom na rozkrádanie pozemkov a agrodotácií

SaS požaduje demisiu ministerky Matečnej, je strojom na rozkrádanie pozemkov a agrodotácií

BRATISLAVA 27. apríla (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) požaduje demisiu ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej aj naďalej a nič na tom nezmenilo ani jej štvrtkové stretnutie s farmármi a zástupcami orgánov činných v trestnom konaní v Košiciach.

Informovali o tom v piatok na brífingu podpredsedníčka NR SR za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová a tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová. Podľa nich ministerka zo stretnutia predčasne ušla a nevyriešila nič.

„Ministerka Gabriela Matečná sa riadi heslom ‚vyhraj voľby‘ a môžeš všetko. Na Slovensku sa objavila najväčšia kauza s rozkrádaním pozemkov a agrodotácií v histórii. Ministerka sa ale stále tvári, že o ničom nevie a nikoho nepozná. Namiesto toho, aby chránila farmárov, chráni oligarchov. Tvári sa, že podvod v tejto krajine je najvyššou morálnou hodnotou a pracovnou metódou,“ povedala v piatok Jarmila Halgašová.

Stroj na rozkrádanie pozemkov a agrodotácií

Tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo ďalej informovala, že ministerka nereaguje na výzvy o stransparentnenie náhradných pozemkov, žiadostí na Slovenskom pozemkovom fonde, poskytovania dotácií Pôdohospodárskou platobnou agentúrou.

Odporúčame:
Poľnohospodári sa stretli s ministerkou Matečnou, predostreli jej niekoľko požiadaviek

Taktiež neprišla v stredu na mimoriadne rokovanie pre pôdohospodárstvo v NR SR s odôvodnením, že musí ísť na východ Slovenska na stretnutie s farmármi a na tomto stretnutí vo štvrtok ráno nebola s vysvetlením, že je ešte na ceste.

„Pani Matečná je strojcom dobre naolejovaného stroja na rozkrádanie pozemkov a agrodotácií. To, že odišla z následného poobedňajšieho stretnutia vo štvrtok s farmármi, je prejavom hrubej arogancie moci a urážkou farmárov,“ pokračovala Halgašová.

„Koľko špiny je potrebné vyliať na hlavu pani Matečnej, aby vyvodila zodpovednosť? Má strach, pretože je až po uši namočená v mafiánskych praktikách a myslí si, že jej to prejde,“ dodala Jarmila Halgašová.

Otázky roľníkov adresované ministerke

Roľníci prišli podľa strany SaS na stretnutie z celého Slovenska a chceli sa stretnúť s ministerkou. „Minister pôdohospodárstva má byť človek, čo zastupuje roľníkov, nie človek, čo klame od rána do večera. Máme k dispozícii zmluvy, kde je jej podpis a ona prihrávala pôdu ľuďom okolo Diega Rodu, ktorá mala patriť drobným roľníkom,“ uviedla Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Podľa podpredsedníčky NR SR za SaS sa ministerka mala niektorým nevhodným otázkam farmárov na stretnutí v Košiciach vyhnúť vypnutím mikrofónu.

„Roľníci sa ministerky pýtali, prečo ich oberala o pôdu, na ktorú mali právo a prečo túto pôdu dávala ľuďom okolo Diega Rodu a grófky Ľubice Roškovej. Gabriela Matečná je strojcom, pôvodcom a vykonávateľom všetkého zla voči samostatne hospodáriacim roľníkom z celého Slovenska a to jej prišli na stretnutie osobne povedať. Ministerka niektorým ľuďom na stretnutí vypla mikrofón a tým ich umlčala,“ zakončila brífing Nicholsonová.

Viac k témam: agrodotácie, Gabriela Matečná, Jarmila Halgašová, Ľubica Rošková, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS požaduje demisiu ministerky Matečnej, je strojom na rozkrádanie pozemkov a agrodotácií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *