Home / EKONOMIKA / Foto: Aktivisti umiestnili pri problémovom moste transparent za obchvat Jablonice

Foto: Aktivisti umiestnili pri problémovom moste transparent za obchvat Jablonice

JABLONICA 27. apríla (WebNoviny.sk – Veľký transparent s nápisom Jablonica čaká 30 rokov na obchvat. Dokedy ešte? umiestnili aktivisti na oplotenie pri moste cez rieku Myjava v Jablonici v okrese Senica.

Dopĺňa ho výzva členom vlády, aby si vyskúšali, ako by sa im žilo, keby okolo ich domov jazdilo 2 000 nákladných áut denne. Transparent, ktorý vidí každý vodič, mal svoju premiéru v Senici, kde ním v stredu vítali prezidenta Andreja Kisku.

Na moste len jeden jazdný pruh

Z rátania vozidiel Jabloničanom podľa miestneho obyvateľa Erika Zámečníka vyšlo, že za osemnásť hodín cez ich obec prejde viac ako 10-tisíc vozidiel, z toho najmenej 2000 nákladných, autobusov a poľnohospodárskych strojov.

Odporúčame:
Náštevu prezidenta Kisku v Senici využili aj aktivisti, ktorí upozornili na problém s dopravou

„Ďalším problémom Jablonice je, že sa tu nachádza most, na ktorom je len jeden jazdný pruh pre oba smery, preto je tu situácia horšia ako v iných obciach,“ vysvetlil.

Vozidlá, ktoré smerujú po ceste I/51 do Senice, musia na moste cez rieku Myjava dávať prednosť vozidlám v protismere. Obyvatelia Jablonice v súčasnosti chystajú petíciu za cestný obchvat, nevylučujú ani protestné či nátlakové akcie.

O riešení sa hovorí celé desaťročia

O možnom riešení situácie výstavbou obchvatu sa v Jablonici hovorí už celé desaťročia. Slovenská správa ciest dala pred desiatimi rokmi spracovať zámer na riešenie problému cesty I/51 Senica – Jablonica – Trstín, ktorý prešiel aj posudzovaním vplyvov na životné prostredie, ale reálne kroky na riešenie obyvatelia Senice, Jablonice a Trstína nevidia.

Podľa Zámečníka treba už teraz myslieť aj na to, aká situácia bude na tejto ceste o päť či desať rokov. Cesta I/51 je spojnicou medzi diaľnicou D1, Trnavou a Českou republikou.

Prezident Andrej Kiska pri svojej návšteve Senice, konštatoval, že veľmi výrazný problém s obchvatom v tomto meste treba riešiť a postaviť si ho ako prioritu a nesústreďovať sa len na diaľnice. Aktivisti zo susednej Jablonice mu odovzdali dokumenty o situácii v ich obci.

Viac k témam: diaľnica D1, Jablonica, Senica
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Aktivisti umiestnili pri problémovom moste transparent za obchvat Jablonice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *