Home / SLOVENSKO / Na odsúdeného Viliama Mišenku bol vydaný európsky zatykač

Na odsúdeného Viliama Mišenku bol vydaný európsky zatykač

BRATISLAVA 27. apríla (WebNoviny.sk) – Sudca Špecializovaného trestného súdu v piatok rozhodol o vydaní Európskeho zatýkacieho rozkazu na odsúdeného Viliama Mišenku.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, urobil tak po tom, čo bol spis k prípadu súdu doručený z Najvyššieho súdu SR, pričom „napriek splneniu podmienok na vydanie zatýkacieho rozkazu tento až do súčasnej doby najvyšším súdom vydaný nebol“.

Odporúčame:
Súd ešte nevydal európsky a medzinárodný zatykač na Okoličányho a Mišenku, polícia nemôže konať

„Medzinárodný zatýkací rozkaz doposiaľ vydaný nebol, pretože polícia nepredložila súdu také podklady, na základe ktorých by boli splnené zákonné podmienky pre vydanie medzinárodného zatýkacieho rozkazu,“ dodala Kudjáková.

Najvyšší súd SR potvrdil v marci pre Viliama Mišenku trest 23 rokov väzenia. Odsedieť si ich má za objednávku výbuchu v topoľčianskej firme Euromont z roku 2009, pri ktorom zahynula jedna osoba a viaceré boli zranené. Mišenka bol od roku 2015 stíhaný na slobode a na výkon trestu nenastúpil.

Viac k témam: Špecializovaný trestný súd SR, súdy, Viliam Mišenka
Zdroj: Webnoviny.sk – Na odsúdeného Viliama Mišenku bol vydaný európsky zatykač © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *