Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti vydreli víťazstvo nad Kóreou, skórovali až v tretej tretine

Slovenskí hokejisti vydreli víťazstvo nad Kóreou, skórovali až v tretej tretine

PIEŠŤANY 25. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila 2:1 nad družstvom Kórejskej republiky v stredajšom prípravnom medzištátnom zápase v Piešťanoch.

V historicky prvom vzájomnom súboji oboch súperov boli v úvode aktívnejší Slováci, no hostia sa postupne osmeľovali a občas nebezpečne pohrozili domácim. V úvodných dvoch tretinách obaja súperi nevyužili po jednej presilovke, no Kórejčania po skončení svojej výhody v druhej časti otvorili skóre zásluhou centra prvého útoku Kim Ki-sunga.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovenskí hokejisti opäť zdolali Lotyšsko, pri power-play hostí dvakrát skórovali

V 42. min vyrovnal na 1:1 v početnej výhode Tomáš Jurčo, bol to pre neho štvrtý gól v osemnástom zápase v národnom drese. Slovákov poslal do vedenia obranca Adam Jánošík tretím gólom v národnom tíme a keďže zverenci Craiga Ramsayho v závere nevyužili presilovku, zvíťazili najtesnejším rozdielom.

Pred duelom generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan ocenil slovenského krídelníka Ladislava Nagya, ktorý v stredu absolvoval jubilejný stý zápas v národnom družstve.

Pred majstrovstvami sveta v Dánsku, ktoré sa začnú budúci piatok v Herningu a Kodani, odohrajú Slováci ešte dve prípravné stretnutia, v piatok v Nitre a v sobotu v Piešťanoch si zmerajú sily s Francúzmi.

Slovensko – Kórejská republika 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 42. Jurčo (Čajkovský, Graňák), 54. A. Jánošík (Hovorka, Jurčo) – 34. Kim Ki-sung (An Čin-hi, Kim Sang-wu)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Štefik – Tvrdoň, Šefčík, 2231 divákov

Zostavy:
Slovensko: Godla – Jaroš, A. Jánošík, Graňák, Fehérváry, Čajkovský, Grman, J. Valach – Jurčo, Krištof, L. Nagy – Paulovič, Marek Hovorka, J. Mikúš – Kudrna, Šimun, Cingeľ – Svitana, Buc, D. Bondra
Kórejská republika: Dalton – Kim Won-džun, Young, Regan, I Don-ku, O Hjun-ho, Plante, Song Hjun-čol, Seo Jeong-džun – Kim Won-džung, Kim Ki-sung, Kim Sang-wu – Radunske, I Jung-jun, Swift – Šin Sang-hun, Čcho Min-ho, An Čin-hi – I Čong-han, Džeon Džung-wu

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Craig Ramsay (tréner SR): „Nevedeli sme, čo od súpera môžeme čakať, boli rýchli, ale to sme si aj mysleli, že budú. Je to dobrý tím s viacerými výbornými hráčmi. Uspeli sme v takomto tesnom zápase a to je dôležité. Hrali sme celkom tvrdo, brankár Godla nás viackrát podržal svojimi kľúčovými zákrokmi. V prvej tretine sme nehrali dobre, za Kórejčanmi sme nestíhali, nevedeli sme sa dostať cez stredné pásmo. V druhej časti to už bolo lepšie, utvorili sme si nejaké šance, no nepremenili sme ich. Zápas trvá 60 minút a my musíme hrať po celý čas, nemôžeme mať takéto výpadky. Jurčo hrá v NHL, bolo to na ňom vidno, hral dobre. Potrebuje ešte nejaké tréningy, pretože dlho nehral a predsa len hrať na medzinárodnej úrovni na veľkom ľade je niečo iné ako NHL. Napriek tomu sa ukázal v dobrom svetle. Verím, že v tomto trende bude pokračovať.“

Adam Jánošík (obranca SR, autor gólu): „Som rád, že sme Lacimu Nagyovi spravili radosť a jeho stý zápas v reprezentácii bol víťazný. Nebolo to jednoduché, Kórea hrala organizovane v defenzíve a bolo náročné sa presadiť. Dnes už nie je sranda hrať proti hocijakému súperoovi, Kórea na ZOH hrala vyrovnané zápasy Čechmi a inými silnými súpermi. Majstrovstvá sveta sa blížia, čakajú nás posledné stretnutia, kde sa rozhodne o nominácii a verím, že tréner poskladá super tím a pôjdeme do Dánska dobre pripravení.“

I. tretina

Stredajší duel v Piešťanoch začali aktívnejšie slovenskí hokejisti a už v 3. min mohli viesť, ale delovka jedného z obrancov skončila na žŕdke kórejskej bránky.

Vzápätí našiel Marek Hovorka voľného J. Mikúša, jemu však puk v poslednom okamihu skĺzol z čepele. Tím SR potom nevyužil početnú výhodu, v jej závere Krištof tesne minul strieľanú prihrávku Jurča. Pred prvou sirénou mali presilovku aj Kórejčania, no skóre sa nezmenilo.

II. tretina

Druhá tretina mala podobný priebeh ako prvá. Najprv nevyužili početnú výhodu Slováci, po nich ani súper. Rozdiel bol v tom, že kórejské družstvo sa v presilovke usadilo v útočnom pásme a Kim Ki-sung prestrelil Godlu – 0:1. V druhej časti zaujala akcia A. Kudrnu a nečakané nahodenie puku I Jung-juna pred Godlu.

III. tretina

Hneď na začiatku tretej tretiny hrali Slováci presilovku a Tomáš Jurčo tečom Čajkovského strely vyrovnal na 1:1. V 48. min pred Daltonom nepochodil L. Nagy, vzápätí v presilovke pálil do bočnej siete Jurčo. Už v rovnovážnom stave trafil obranca Grman do žŕdky.

V 54. min poslal Slovensko do vedenie obranca Adam Jánošík, ktorý spomedzi kruhov napriahol a prestrelil Daltona. Na opačnej strane neúspešne pohrozil Džeon Džung-wu. V závere hrali Slováci presilovku, v ktorej sa už stav nezmenil.

Viac k témam: hokej, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti vydreli víťazstvo nad Kóreou, skórovali až v tretej tretine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *