Home / EKONOMIKA / Ambulancie v Námestove sprístupnia zdravotnú starostlivosť, Jurinová požiada o ďalšie eurofondy

Ambulancie v Námestove sprístupnia zdravotnú starostlivosť, Jurinová požiada o ďalšie eurofondy

NÁMESTOVO 25. apríla (WebNoviny.sk) – Zdravotníci už pôsobia v nových priestoroch Oravskej polikliniky v Námestove, kde Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ako zriaďovateľ polikliniky dobudoval druhé podlažie. Presťahovalo sa tam celé oddelenie klinickej biochémie a hematológie i ambulancie súkromných a štátnych lekárov.

Činnosť nebola prerušená

Otvorením nových ambulancií sa zlepší dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre pacientov, informovala v stredu médiá hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Počas stavebných prác činnosť polikliniky plne zachovali. Práce, ktoré sa začali minulý rok vo februári, ukončili v decembri 2017. Kolaudačné rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť koncom marca tohto roka. Realizácia projektu zahŕňala búracie práce, vybudovanie nových rozvodov vody, kanalizácie a ústredného kúrenia, stavbu nových priečok, položenie dlažby a obkladov a nové nátery.

Celkové náklady stavby sa vyšplhali na 640-tisíc eur a ďalších 175-tisíc eur investoval kraj do nákupu vybavenia pre oddelenie klinickej biochémie a hematológie.

Majú ďalšie plány

Do nových priestorov sa zo starej polikliniky presunuli viaceré ambulancie. Pre pacientov sú tu k dispozícií pľúcna, interná a diabetologická ambulancia, očná ambulancia pre deti, ambulancia funkčnej diagnostiky a sonografia, ECHO a tiež neštátna stomatologická ambulancia.

„Máme aj ďalšie plány. Budova si žiada ešte dobudovanie, takže v krátkom čase budeme žiadať o eurofondy na centrá zdravotnej integrovanej starostlivosti. Rovnako plánujeme dobudovanie rehabilitačného centra na prízemí,“ povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Viac k témam: Erika Jurinová, Námestovo, Oravská poliklinika v Námestove, ŽSK Žilinský samosprávny kraj
Zdroj: Webnoviny.sk – Ambulancie v Námestove sprístupnia zdravotnú starostlivosť, Jurinová požiada o ďalšie eurofondy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *