Home / šport / Hokej / Foto: Ukázali sme charakter a vnútornú silu, hlási po obhajobe titulu tréner Országh

Foto: Ukázali sme charakter a vnútornú silu, hlási po obhajobe titulu tréner Országh

TRENČÍN 24. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Banskej Bystrice obhájili titul v najvyššej slovenskej súťaži Tipsport lige. Zverencom Vladimíra Országha sa podarilo na domáce pomery niečo málo vídané. V minulosti titul obhájili iba Košičania a hokejisti bratislavského Slovana.

Prišli o viacero kľúčových hráčov

Hráči Banskej Bystrice na nich nadviazali napriek tomu, že po vlaňajšej majstrovskej sezóne z tímu odišli viaceré opory. Aj preto Bystričania nemali počas celej sezóny žiadneho výrazného lídra ani nedominovali v tabuľke, po základnej časti skončili na štvrtej priečke. Ich výkony však boli konštantné, počas ročníka sa im vyhýbali dlhšie herné krízy, a to bolo kľúčom k úspechu.

„Oproti minulej sezóne sme vymenili viac ako polovicu mužstva, išli sme od začiatku postupnými krokmi. V niektorých fázach sme hľadali svoju identitu,“ povedal pre RTVS bezprostredne po dekorácii staronových šampiónov ich tréner Vladimír Országh.

Prišla minikríza

„Barani“ v play-off postupne prešli po základnej časti piate Košice, prvú Nitru a vo finále zdolali tretí Trenčín. „Celé play-off sme však šľapali na jednotku, vo finále prišla minikríza, akú zažije každé mužstvo. Sme šťastní, že sme to napokon zvládli,“ uviedol Országh.

Niekdajší vynikajúci krídelník pochválil svoj tím, spomenul aj vnútornú silu kolektívu, ktorý tvorilo aj mnoho legionárov. „Chalani ukázali charakter. Zomkli sa, a hoci nám chýbali nejakí zranení hráči, ale ukázali sme vnútornú silu, o ktorej niektorí možno pochybovali, ale je to tam a vždy to tam bolo.“

Odporúčame:
Aktualizované: Banská Bystrica v 7. finálovom zápase Tipsport ligy zdolala Trenčín a obhájila titul

Konformne sa vyjadril aj kapitán majstrovského tímu Tomáš Surový. „Obhájiť titul je vždy ťažšie, ako ho získať. Nebolo to jednoduché, ale máme v kádri veľa lídrov. Všetci sú lídri a napokon sme triumf pretlačili na našu stranu,“ vyhlásil 36-ročný útočník.

Kvalitný súper

Mladý kouč Banskej Bystrice sympaticky vyzdvihol kvality finálového súpera. „Veľmi si vážim Trenčín. Tréneri Oremus s Parďákom či chalani Radivojevič, Starosta, Ölvecký a ďalší sa vrátili do Trenčína a s nimi sa vrátila aj silná Dukla. To, čo dokázali, je neuveriteľné. Takýto Trenčín liga a fanúšikovia potrebujú,“ povedal Országh.

Surový znovu súhlasil: „Klobúk dole pred Trenčínom. Ťahal to kapitán Branko Radivojevič, vyrovnali stav série z 0:3 a sme radi, že sa nám podarilo uspieť v tomto siedmom zápase.“

Kapitán Surový a tréner Országh sa bezprostredne po rozhodujúcom siedmom stretnutí zhodli aj na tom, že dôležití boli aj skutoční priaznivci Banskej Bystrice, ktorí tím podporovali, keď sa darilo, aj keď sa nedarilo.

„Ďakujem ľuďom, ktorí nás prišli povzbudiť, to sú fanúšikovia, ktorých si vážime najviac. Bola radosť hrať pred nimi,“ myslí si Országh. „Sme vďační všetkým, ktorí pri nás stáli, aj keď sa nám nedarilo. Titul patrí im,“ dodal vicemajster sveta z roku 2012 Surový.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tipsport liga – finále (7. zápas): Dukla Trenčín – HC ’05 iClinic Banská Bystrica

Viac k témam: Dukla Trenčín, HC ’05 iClinic Banská Bystrica, play-off Tipsport ligy, Tomáš Surový, Vladimír Országh
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Ukázali sme charakter a vnútornú silu, hlási po obhajobe titulu tréner Országh © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *