Home / šport / Ostatné športy / Chodkyňa Czaková vyhrala švajčiarsky šampionát, vytvorila nový slovenský rekord

Chodkyňa Czaková vyhrala švajčiarsky šampionát, vytvorila nový slovenský rekord

MONTHEY 21. apríla (WebNoviny.sk) – Mária Katerinka Czaková sa opäť zapísala do listiny slovenských rekordov, keď v Monthey na otvorenom švajčiarskom šampionáte na dráhe vyhrala súťaž žien na 10 000 m časom 45:27,50 min. Doterajšie slovenské maximum 45:53,76 min klubovej kolegyne z banskobystrickej Dukly Márie Gálikovej zo 7. júna 2014 v Novom Měste nad Metují v českej extralige zlepšila o 26,26 sekundy. Informuje o tom internetová stránka Slovenského atletického zväzu.

Dvadsaťdeväťročná zverenka trénerského dua Matej Spišiak – Martin Pupiš sa montheyským výkonom dostala aj na prvú priečku aktuálnych sezónnych svetových tabuliek a potvrdila, že je v životnej forme. Na marcovej Dudinskej päťdesiatke sa víťazným časom 4:14:25 h na 50 km (rekord SR) dostala na druhú priečku na svete v roku 2018 a zaradila sa na šiestu priečku v historických svetových tabuľkách.

Odporúčame:
Matej Tóth si pochvaľuje svoju športovú akadémiu, na projekte sú najkrajšie silné emócie detí

„Marika štartovala prvýkrát od Dudinskej päťdesiatky, preto sme celkom presne nevedeli, ako jej organizmus zareaguje na zátaž a hlavne rýchlejšie tempo. Preteky absolvovala podľa plánov vo veľmi slušnom tempe, šliapala veľmi dobre aj technicky, čo vnímam mimoriadne pozitívne. Podmienky v Monthey neboli vôbec ľahké, vychytili sme zatiaľ najteplejší deň roka – o štvrtej popoludní bolo na štarte až 28 °C v tieni, čo je naozaj extrém,“ podotkol Matej Spišiak, jeden z trénerov najlepšej slovenskej chodkyne.

Viac k témam: chôdza, Kniha slovenských rekordov, Mária Czaková, rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Chodkyňa Czaková vyhrala švajčiarsky šampionát, vytvorila nový slovenský rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *