Home / Správy / Správy z domova / zo Slovenska / Európska komisia a OECD vypracovali príručku o integrácii migrantov, ako vzor im slúžili veľkomestá

Európska komisia a OECD vypracovali príručku o integrácii migrantov, ako vzor im slúžili veľkomestá

BRATISLAVA 21. apríla (WebNoviny.sk) – Európska komisia a Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) uverejnili správu, v ktorej sa identifikujú hlavné výzvy súvisiace s integráciou migrantov a stanovujú konkrétne politické odporúčania na ich riešenie. Správa, ktorá má slúžiť ako príručka, opisuje príklady osvedčených postupov z veľkých európskych miest ako Amsterdam, Atény, Berlín, Paríž či Rím a prezentuje 12 kľúčových bodov, aby sa nimi miestni, regionálni a celoštátni tvorcovia politík aj odborníci mohli inšpirovať pri navrhovaní a realizácii miestnych integračných programov. Agentúru SITA o tom informovala Ingrid Ludviková z tlačového oddelenia zastúpenia Európskej komisie v SR.

Správa analyzuje situáciu migrantov v krajinách OECD: skúma, kde sa usadili, aká účinná bola snaha o ich integráciu a akým prekážkam museli čeliť – napríklad v prístupe na miestne trhy práce. Takisto navrhuje riešenia na boj proti fragmentácii v rámci vnútroštátnych integračných politík a podporu lepšej koordinácie na všetkých úrovniach – vnútroštátnej, regionálnej i miestnej.

Odporúčame:
Video: Kalifornia pošle na hranicu s Mexikom stovky vojakov, ich cieľom nebudú ilegálni migranti

V správe sa zdôrazňuje potreba posilniť monitorovaciu činnosť a konštatuje sa, že to sa dá najlepšie dosiahnuť zapojením mimovládnych organizácií, obchodných partnerov a samotných migrantov vďaka participatívnemu posudzovaniu a prieskumom. V správe sa tiež uvádza, ako pri rozvoji integračných programov lepšie pristupovať k finančným zdrojom vrátane fondov EÚ. Odporúčania sa zameriavajú na politické odvetvia, ako sú zdravotníctvo, zamestnanosť, bývanie či vzdelávanie.

Táto správa, ktorú dala vypracovať Európska komisia, je súčasťou širšieho úsilia na podporu sociálneho a pracovného začlenenia migrantov do komunít v EÚ.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Európska únia, migrácia, migranti, OECD Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska komisia a OECD vypracovali príručku o integrácii migrantov, ako vzor im slúžili veľkomestá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si piatykrát odnáša Martinus

Slovenskí zákazníci si opäť vybrali najlepšieho obchodníka. Už po piatykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus, ktoré rovnako zvíťazilo aj v kategórii Mastercard Obchodník roka s knihami 2017. BRATISLAVA 25. apríla 2018 (WBN/PR) – Slovenskí zákazníci si opäť vybrali najlepšieho obchodníka. Už po piatykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *