Home / EKONOMIKA / Trump kritizoval politiku kartelu OPEC, cena ropy v reakcii na to klesla

Trump kritizoval politiku kartelu OPEC, cena ropy v reakcii na to klesla

WASHINGTON 20. apríla (WebNoviny.sk) – Ceny ropy oslabili po tom, ako americký prezident Donald Trump kritizoval Organizáciu krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) za udržiavanie cien čierneho zlata na vysokej úrovni.

OPEC „opäť robí zle“ vyhlásil Trump v piatok na Twitteri a dodal, že snaha o zachovanie vysokých cien ropy „nebude akceptovaná!“.

Prezident USA sa takto vyjadril v čase, keď sa zástupcovia OPEC-u a ropní ministri krajín, ktoré s kartelom kooperujú, stretávajú v saudskoarabskom meste Džidda. Cieľom schôdzky je diskusia o ich dohode o redukovanej ťažbe.

Odporúčame:
Ľahká americká ropa si odpísala 18 centov, ropa Brent naopak zdražela

Členovia OPEC-u a štáty, ktoré s nimi spolupracujú, napríklad Rusko, sú závislé od vyšších cien ropy, ak chcú podporiť svoje financie. „Ceny ropy sú umelo veľmi vysoké! Nie je to dobré a nebude to akceptované!“, uviedol Trump.

Ľahká americká ropa na to zareagovala zlacnením o 46 centov na 67,83 USD za barel. Cena severomorskej ropy Brent oslabila o 49 centov na 73,29 USD za barel.

Viac k témam: cena ropy, Donald Trump, OPEC Organizácia krajín vyvážajúcich ropu
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump kritizoval politiku kartelu OPEC, cena ropy v reakcii na to klesla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *