Home / SLOVENSKO / Pozor na „lekárov“, ktorí sa telefonicky snažia získať peniaze od dôchodcov

Pozor na „lekárov“, ktorí sa telefonicky snažia získať peniaze od dôchodcov

BRATISLAVA 20. apríla (WebNoviny.sk) – V Žilinskom okrese sa v predchádzajúcich dňoch podvodníci viackrát snažili získať peniaze od seniorov. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, neznámy páchateľ telefonicky zavolá a predstaví sa ako lekár.

Komunikácia prebieha telefonicky

Seniorom oznámi, že ich príbuzný mal dopravnú nehodu a je na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline s ľahšími zraneniami, ale nemôže rozprávať.

Odporúčame:
Falošný doktor chcel obrať dôchodkyňu o tisícky eur, zachránil ju telefonát príbuznému

Povie, že je potrebné vyplatiť odškodné tri- až päť-tisíc eur pre zranených pri dopravnej nehody, aby to neriešila polícia. Seniorom nahlási číslo účtu, na ktorý majú poslať peniaze do dvoch hodín od telefonátu. K osobnému kontaktu s poškodenými nedochádza a celá komunikácia prebieha telefonicky.

Odporúčanie vedenia nemocnice

Ako sa uvádza v stanovisku Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, telefonujúci, ktorí sa vydávajú za službukonajúcich lekárov urgentného príjmu, nie sú zamestnancami nemocnice a nemajú poverenie kontaktovať rodinných príslušníkov.

„Naši zdravotníci pri nehode či inej udalosti kontaktujú najbližších príbuzných, od ktorých nikdy nevyžadujú žiadne finančné prostriedky.“

Vedenie nemocnice odporúča, aby rodinní príslušníci v takýchto prípadoch okamžite kontaktovali najskôr urgentný príjem na telefónnom čísle +421 41 5110 226 alebo +42141 5110 345, prípadne osobne navštívili nemocnicu a informovali sa o prijatí pacienta na oddelenie.

Viac k témam: dôchodcovia, krimi, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Pozor na „lekárov“, ktorí sa telefonicky snažia získať peniaze od dôchodcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *