Home / SVET / Video: Dievča sa surovo snažili odvliecť pre jej nevhodné oblečenie, zábery pobúrili ľudí

Video: Dievča sa surovo snažili odvliecť pre jej nevhodné oblečenie, zábery pobúrili ľudí

TEHERÁN 19. apríla (WebNoviny.sk) – V Iráne vyvolalo veľké pobúrenie verejnosti aj progresívnych politikov video zo zatýkania mladej Iránky, ktorá sa „prehrešila“ tým, že nebola patrične oblečená. Na videu, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach, vidno, ako sa mladú Iránku viacerí policajti aj policajtky snažia surovo odvliecť z parku.

Iná mladá žena na nich pritom kričí, aby sa k nej správali jemnejšie, pretože má problémy so srdcom. Minister vnútra Abdulréza Rahmání Fazlí už nariadil vyšetrovanie postupu polície. Ostrá kritika zaznela aj od iránskej viceprezidentky pre ženské otázky Masúme Ibtikár.

Odporúčame:
Ženu odsúdili v Teheráne na dva roky väzenia, na verejnosti si zložila šatku z hlavy

Súčasná iránska vláda je oproti jej predchodcom pomerne pokroková, má však menšiu moc ako najvyšší duchovný vodca ajatolláh Chameneí, ktorý je v krajine pilierom fundamentalistického výkladu islamského práva.

Podľa iránskych zákonov musia ženy nosiť šaty, ktoré im zakrývajú celé telo a nie sú obtiahnuté, a tiež šatku, ktorá im zakrýva vlasy. Čoraz viac žien v posledných mesiacoch proti týmto nariadeniam protestuje.

Viac k témam: Irán, oblečenie, polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Dievča sa surovo snažili odvliecť pre jej nevhodné oblečenie, zábery pobúrili ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *