Home / SVET / Video: Sýrsky mladík napadol v Berlíne muža s kipou na hlave, neskôr sa prihlásil na polícii

Video: Sýrsky mladík napadol v Berlíne muža s kipou na hlave, neskôr sa prihlásil na polícii

BERLÍN 19. apríla (WebNoviny.sk) – Devätnásťročný tínedžer, ktorý napadol na berlínskej ulici Izraelčana, sa vo štvrtok prihlásil na polícii, pričom spoločnosť mu robil právny zástupca. Útočník je sýrskym žiadateľom o azyl.

Informácie potvrdil hovorca polície Winfrid Wenzel. Páchateľ v utorok napadol 21-ročného Adama Armousha, ktorý mal na hlave kipu, židovskú mužskú pokrývku hlavy. Ako však prezradil, on sám nie je žid, kipu si dal na hlavu preto, lebo jeho kamarát povedal, že v Nemecku je nebezpečné ukázať sa tak na verejnosti.

Odporúčame:
Sýrski utečenci sa zišli pred políciou v Grécku, chcú získať dočasný pobyt v krajine

Armoush nakrútil incident na video, ktoré sa následne objavilo na internete. V záberoch je možné vidieť, ako Sýrčan bije svoju obeť opaskom a pokrikuje „žid“. Prípad podnietil debatu o narastajúcom antisemitizme v Nemecku. Incident odsúdila aj kancelárka Angela Merkelová.

Viac k témam: Nemecko, Sýria, utečenci, útok, žiadosť o azyl, Židia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Sýrsky mladík napadol v Berlíne muža s kipou na hlave, neskôr sa prihlásil na polícii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *