Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Politická kríza v koalícii nehrozí, podľa Danka však opozícia nie je schopná viesť Slovensko

Aktualizované: Politická kríza v koalícii nehrozí, podľa Danka však opozícia nie je schopná viesť Slovensko

aktualizované: 19. apríla 17:34

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko po štvrtkovom stretnutí s predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim (Smer-SD) uviedol, že v rámci koalície žiadna vážna politická kríza nehrozí.

Danko pripomenul, že predstavitelia parlamentnej opozície nie sú pripravení ani schopní spravovať Slovenskú republiku, a preto bude pre koalíciu vždy priorita hľadať kompromis. Predseda parlamentu a predseda vlády si vysvetľovali najmä nedorozumenia v komunikácii, ktoré už odstránili, a preto by Danko privítal, ak by sa takéto stretnutia konali pravidelne.

Stretnutia sa môžu zopakovať

Podľa Pellegriniho bolo stretnutie konštruktívne a koalícia chce pokračovať v napĺňaní Programového vyhlásenia vlády, a zo štvrtkového stretnutia v Národnej rade SR odchádza s tým, že nie sú na stole žiadne otvorené či nedoriešené otázky.

Odporúčame:
Premiér Pellegrini považuje súčasnú koalíciu za jedinú záruku stability pre Slovensko

Pellegrini pripustil, že takéto stretnutia sa môžu zopakovať, je ochotný rozprávať sa aj s Mostom-Híd či predstaviteľmi koaličných strán v regiónoch na svojich cestách po Slovensku. Danka podľa vlastných slov uistil, že nemieni meniť smerovanie zahranično-politickej orientácie. „Slovensko si vždy bude plniť svoje záväzky, ale musíme mať dobré vzťahy aj s našimi východnými susedmi,“ povedal Pellegrini.

Budú bojovať o priazeň voličov

Danko totiž v stredu premiérovi vyčítal, že sa zastal zásahu spojencov v Sýrii. Pellegrini predsedu SNS takisto uistil o tom, že jeho hlavnou prioritou je dodržiavať Programové vyhlásenie vlády, ktoré získalo podporu v NR SR. Podľa svojich slov si je vedomý, že je predsedom koaličnej vlády a potrebuje podporu všetkých troch klubov – Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd a verí, že o priazeň voličov budú bojovať v riadnom termíne parlamentných volieb v marci 2020.

Na tlačovej konferencii, ktorá nasledovala po hodinu a pol trvajúcom stretnutí, sa premiér vyjadril aj ku komunálnym voľbám a personálnym otázkam. O personálnych otázkach ani nomináciách s Dankom „vôbec nehovorili“. „Najprv musíme prijať rozhodnutie v Smere, potom o tom budeme diskutovať s koaličnými partnermi a následne to oznámime médiám,“ povedal Pellegrini.

K možnej nominácii Denisy Sakovej na post ministerky vnútra sa teda Pellegrini nevyjadril. Pokiaľ ide o komunálne voľby, premiér vníma, že o dôveru verejnosti sa bude uchádzať množstvo nezávislých kandidátov a opozičný blok. Preto podľa neho dáva logiku, aby o spoločnom postupe hovorila aj koalícia.

Viac k témam: Andrej Danko, Národná rada SR, Peter Pellegrini, politická kríza, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Politická kríza v koalícii nehrozí, podľa Danka však opozícia nie je schopná viesť Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *