Home / EKONOMIKA / Ruská ekonomika odolá podľa agentúry Moody’s novým sankciám USA, firma Rusal môže mať problémy

Ruská ekonomika odolá podľa agentúry Moody’s novým sankciám USA, firma Rusal môže mať problémy

NEW YORK 19. apríla (WebNoviny.sk) – Dobrý stav verejných financií Ruska podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Moody’s pomôže ochrániť širšiu ekonomiku krajiny pred vplyvom nových amerických sankcií.

„Úverový profil Ruska, ktorého rating je na stupni Ba1 s pozitívnym výhľadom, je v dobrom postavení na to, aby odolal vplyvu nových sankcií,“ uviedla Kristin Lindow z agentúry Moody’s.

Odporúčame:
Pre zákaz aplikácie Telegram Rusko blokuje niektoré servery Googlu a Amazonu

V korporátnom sektore budú mať podľa agentúry sankcie najväčší vplyv na hlinikársku spoločnosť Rusal. Podľa Moody’s je reálne možné, že firma Rusal nebude schopná uhrádzať svoje záväzky denominované v dolároch. Tržby firmy a jej cash flow budú vážne ovplyvnené vzhľadom na riziko sekundárnych sankcií voči jej partnerom, uviedla agentúra.

Moody’s dodáva, že ruskí exportéri budú profitovať z oslabenia rubľa, ale neistota v súvislosti s budúcimi sankciami môže podstatne zhoršiť vnímanie rizík Ruska. Bankový sektor krajiny však podľa agentúry má dostatočnú ziskovosť, aby absorboval straty z úverov poskytnutých firmám, na ktoré sú uvalené sankcie.

Viac k témam: Donald Trump, firma Rusal, ratingová agentúra Moody’s, Rusko, sankcie proti Rusku, USA, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská ekonomika odolá podľa agentúry Moody’s novým sankciám USA, firma Rusal môže mať problémy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *