Home / SLOVENSKO / Pravoslávna cirkev zbavila kňazského stavu muža, ktorý sexuálne zneužíval dievča

Pravoslávna cirkev zbavila kňazského stavu muža, ktorý sexuálne zneužíval dievča

NIKÓZIA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Cyperská pravoslávna cirkev zbavila kňazského stavu duchovného pre sexuálne zneužívanie dievčaťa, ktoré mal v pestúnskej starostlivosti, keď bolo malým dieťaťom. Informoval o tom v stredu biskup Nikiforos, ktorý uviedol, že Svätá synoda rozhodla jednomyseľne.

Rozhodnutie synody nasledovalo po smrti zneužívanej Eleny Frantziovej, ktorá si vo veku 34 rokov minulý mesiac vo svojom bydlisku v Nikózii sama vzala život. Správy o jej smrti a o tom, že kňaz bol opäť uvedený do funkcie po prepustení z väzenia, vyvolali hnev verejnosti voči Cyperskej pravoslávnej cirkvi.

Odporúčame:
Žiačka základnej školy bola roky sexuálne zneužívaná, učiteľ sa k činom priznal

Elena, ktorá sa narodila v roku 1984 rodičom závislým od alkoholu, bola prvýkrát zverená do pestúnskej starostlivosti vo veku dvoch rokov. O rok neskôr ju dali do starostlivosti kňaza a jeho rodiny, kde zostala takmer do desiatich rokov.

Odvahu podať oznámenie na kňaza nakoniec našla až v roku 2011, po tom, ako vo veku 27 rokov vyhľadala psychologickú liečbu. Kňaz, ktorého súd usvedčil zo sexuálneho zneužívania, strávil vo väzení 18 mesiacov. Biskup Nikiforos uviedol, že cirkev bude konať, aby sa v budúcnosti vyhla oneskoreniam pri riešení takýchto prípadov.

Viac k témam: Cyprus, kňaz, Pravoslávna cirkev, sexuálne zneužívanie detí
Zdroj: Webnoviny.sk – Pravoslávna cirkev zbavila kňazského stavu muža, ktorý sexuálne zneužíval dievča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *