Home / SLOVENSKO / Nemecko ocenilo nový rokovací poriadok slovenského parlamentu, Danko zase intenzívne kontakty

Nemecko ocenilo nový rokovací poriadok slovenského parlamentu, Danko zase intenzívne kontakty

BRATISLAVA 18. apríla (WebNoviny.sk) – Slovensko oceňuje, že naše vzťahy s Nemeckom charakterizujú intenzívne kontakty na všetkých úrovniach. Na návšteve v nemeckom Bundestagu v Berlíne to uviedol predseda parlamentu Andrej Danko.

„V rámci rozvíjania parlamentných vzťahov máme záujem o zintenzívnenie komunikácie poslaneckých výborov. Predovšetkým ide najmä o spoluprácu zahraničných, európskych a obranných výborov,“ uviedol Danko.

Odporúčame:
Pohár trpezlivosti s Ruskom pretiekol, poslankyňa Cséfalvayová sa ohradila voči Dankovmu prejavu

Predseda Nemeckého spolkového snemu Wolfgang Schäuble na spoločnom rokovaní podľa Danka ocenil aj novelu rokovacieho poriadku nášho zákonodarného zboru.

„Slovensko má jedinečný rokovací poriadok, najmä v možnosti vystúpenia europoslancov v pléne parlamentu a práve táto možnosť motivovala aj môjho kolegu predsedu Nemeckého spolkového snemu, ktorý chce o tom diskutovať aj na pôde nemeckého parlamentu. Bola to pre mňa česť,“ zdôraznil po rokovaní Danko.

Parlamentná delegácia SR v stredu hovorila aj so skupinou poslancov slovensko-nemeckého priateľstva a stretla sa aj so slovenskými študentmi, ktorí v nemeckom parlamente stážujú.

Viac k témam: Andrej Danko, Bundestag, Nemecko, rokovací poriadok, Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko ocenilo nový rokovací poriadok slovenského parlamentu, Danko zase intenzívne kontakty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nárok na štátnu pomoc so splácaním hypoték má menšina ľudí, brzdia ju najmä dve podmienky

Nemáte nárok na štátnu dotáciu na hypotéky? Existujú ďalšie riešenia zníženia úrokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *