Home / SLOVENSKO / Pohár trpezlivosti s Ruskom pretiekol, poslankyňa Cséfalvayová sa ohradila voči Dankovmu prejavu

Pohár trpezlivosti s Ruskom pretiekol, poslankyňa Cséfalvayová sa ohradila voči Dankovmu prejavu

BRATISLAVA 18. apríla (WebNoviny.sk) – Predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová oceňuje väčšinu doterajších postojov predsedu vlády Petra Pellegriniho v oblasti zahraničnej politiky. Ako povedala v stredu pre agentúru SITA, víta jeho postoje ku kríze v Sýrii aj ďalšie jasné prouerópske a proatlantické postoje, ktoré prejavil počas návštevy európskych inšitúcií a počas prvých štyroch týždňov novej vlády.

Najbližší spojenci definovaní aj v programovom vyhlásení

„Programové vyhlásenie hovorí úplne jasne. Za najbližších partnerov vláda považuje členské krajiny EÚ a spojencov v NATO,“ pripomenula.

Podľa Cséfalvayovej to potvrdilo aj vyhlásenie troch najvyšších ústavných činiteľov, v ktorom sa píše, že treba „dbať o jasnú a zodpovednú komunikáciu proeurópskej a proatlantickej orientácie Slovenskej republiky a spoločne prijatých rozhodnutí v rámci Európskej únie a NATO“.

Rusko nie je naším hodnotovým partnerom

„V čase, keď Ruská federácia vedie hybridnú vojnu proti Západu, nie je miesto na nejakú sentimentalitu a ústretovosť voči tejto krajine. Práve naopak, treba dennodenne ukazovať, že pohár trpezlivosti už pretiekol. Programové vyhlásenie vlády Rusko nespomína. Je to síce dôležitý hráč vo svetovej politike a treba ho brať na vedomie, ale nemôžeme z neho robiť strategického a už vôbec nie hodnotového partnera, ako to robia niektorí politici,“ vyhlásila.

Odporúčame:
Smer-SD by mal podľa Danka pri výbere nového ministra vnútra vypočuť aj hlas „ulice“

Predseda SNS Andrej Danko v stredu povedal, že chce s premiérom hovoriť o Rusku. „Som rád, že sme nevyhostili ruských veľvyslancov. Ťažšie sme však prijímali vyhlásenia premiéra, keď schvaľoval útoky v Sýrii,“ povedal.

„Vidím hon na čarodejnice, vidím vyhlásenia svetových lídrov konfrontované so skutočnou pravdou, vidím vojny na Twitteri,“ povedal Danko. Podľa neho SNS ako súčasť vlády je zodpovedná aj za zahraničnú politiku krajiny. „Chceme urobiť všetko pre to, aby sme politikou prispievali k vysvetľovaniu problémov a nie ku konfrontácii,“ dodal.

Viac k témam: Andrej Danko, Európska únia, Katarína Cséfalvayová, NATO, Peter Pellegrini, Rusko, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Pohár trpezlivosti s Ruskom pretiekol, poslankyňa Cséfalvayová sa ohradila voči Dankovmu prejavu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pečeň neohrozuje len alkohol, pre jej záchranu je dôležité upraviť svoj životný štýl

Pečeň je najväčší vnútorný orgán v ľudskom tele. Odstraňuje toxíny z krvného obehu, udržiava zdravú hladinu cukru v krvi, reguluje zrážanie krvi a vykonáva stovky ďalších životne dôležitých funkcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *