Home / EKONOMIKA / Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen

Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen

BERLÍN 18. apríla (WebNoviny.sk) – Nemeckí vyšetrovatelia v stredu prehľadávali kancelárie spoločnosti Porsche na viacerých miestach v spolkových krajinách Bavorsko a Bádensko-Württembersko. Zásah súvisí s emisným škandálom jej materskej skupiny Volkswagen.

Informovala o tom prokutúra v Stuttgarte, ktorá oznámila, že vyšetruje dvoch súčasných a jedného bývalého manažéra spoločnosti, medzi nimi aj jedného člena predstavenstva. Dôvodom sú podozrenia z podvodu a zavádzajúcej reklamy.

Odporúčame:
Volkswagen v minulom roku rástol, potvrdil pozíciu najväčšieho výrobcu vozidiel na Slovensku

Materská spoločnosť výrobcu luxusných automobilov Porsche, skupina Volkswagen, v septembri 2015 priznala, že do svojich vozidiel inštalovala softvér, ktorý aktivoval kontrolu emisií počas úradných testov a vypínal ju počas riadnej cestnej premávky. Emisný škandál stál doteraz skupinu iba v USA viac ako 23 mld. USD.

(1 EUR = 1,2357 USD)

Viac k témam: emisná kontrola, nemecká polícia, podvod, Porsche, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *