Home / SVET / Talianske voľby priniesli patovú situáciu, prezident hľadá riešenie v členke Berlusconiho strany

Talianske voľby priniesli patovú situáciu, prezident hľadá riešenie v členke Berlusconiho strany

RÍM 18. apríla (WebNoviny.sk) – Po dvoch neúspešných kolách konzultácií hľadá taliansky prezident Sergio Mattarella východisko z patovej situácie po parlamentných voľbách, ktoré sa konali 4. marca.

Rozhodol sa preto poveriť predsedníčku Senátu Mariu Elisabettu Casellatiovú, aby sprostredkovala možné rokovania medzi stranami, ktoré by viedli k vytvoreniu novej väčšinovej vlády. Casellatiová je členkou strany Vpred Taliansko (Forza Italia) expremiéra Silvia Berlusconiho.

Odporúčame:
Po Castrovcoch Kubu prevezme nová krv, budúci prezident Díaz-Canel vraj zmýšľa progresívne

Dva najsilnejšie politické bloky sa zatiaľ na koaličných rokovaniach nedohodli a ani sa spolu doteraz nestretli. Líder Hnutia piatich hviezd Luigi di Maio sa totiž odmieta stať súčasťou vlády, ktorá by zahŕňala Berlusconiho. Jeho strana je však významnou súčasťou stredo-pravého bloku, ktorý získal vo voľbách 37 percent hlasov. Casellatiová v stredu uviedla, že s novými konzultáciami začne už čoskoro.

Viac k témam: Forza Italia, Hnutie piatich hviezd, Maria Elisabetta Albertiová Casellatiová, parlamentné voľby v Taliansku, Silvio Berlusconi, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Talianske voľby priniesli patovú situáciu, prezident hľadá riešenie v členke Berlusconiho strany © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *