Home / šport / Hokej / Zverejnili rebríček hokejistov pre draft NHL, nechýbajú v ňom ani Slováci

Zverejnili rebríček hokejistov pre draft NHL, nechýbajú v ňom ani Slováci

NEW YORK 18. apríla (WebNoviny.sk) – Skautingová organizácia CSS zverejnila svoj záverečný rebríček mladých hokejistov v súvislosti s júnovým draftom nováčikov v zámorskej NHL. Nechýbajú v ňom ani Slováci, no v zoznamoch nefigurujú tak vysoko, aby mohli pomýšľať na výber v 1. kole draftu.

Medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe je na 15. mieste obranca Martin Fehérváry, ktorý má reálnu šancu na to, aby si ho kluby zámorskej profiligy vybrali v druhom, treťom či štvrtom kole. Omnoho nižšie sú v poradí Oliver Okuliar, Kristián Kováčik, Martin Bučko, Andrej Kukuča, Boris Česánek a Michal Pupák.

Odporúčame:
Richarda Pánika zatkla polícia, mal odmietnuť opustiť vstup do baru v Scottsdale

V Európe organizáciu CSS nezaujal ani jeden zo slovenských brankárov. Naopak, medzi tými, ktorí chytajú v zámorí, je Roman Durný na 9. priečke, Dávid Hrenák je dvanásty a Juraj Ovečka dvadsiaty. Medzi korčuliarmi zo zámoria je spomedzi Slovákov najvyššie útočník Miloš Roman na 41. pozícii, nasledujú Martin Pospíšil, Adam Liška, Michal Ivan a Martin Bodák.

Jednotkou medzi zámorskými korčuliarmi je ruský krídelník Andrej Svečnikov pred Američanom Bradym Tkachukom a českým útočníkom Filipom Zadinom. Medzi gólmanmi je lídrom Olivier Rodrigue. Medzi Európanmi je prvý švédsky obranca Rasmus Dahlin pred krajanom Adamom Boqvistom a krídelníkom Vitalijom Kravcovom z Ruska, medzi gólmanmi je to Čech Lukáš Dostál.

Viac k témam: draft NHL, hokej, Martin Fehérváry, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Zverejnili rebríček hokejistov pre draft NHL, nechýbajú v ňom ani Slováci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *