Home / EKONOMIKA / Pre zákaz aplikácie Telegram Rusko blokuje niektoré servery Googlu a Amazonu

Pre zákaz aplikácie Telegram Rusko blokuje niektoré servery Googlu a Amazonu

MOSKVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Ruský telekomunikačný úrad zablokoval prístup k niektorým serverom, ktorých vlastníkmi sú technologické giganty Google a Amazon, s cieľom vyhovieť rozhodnutiu súdu o zablokovaní obľúbenej ruskej internetovej aplikácie Telegram.

„Šifrovacie kľúče“

Súd aplikáciu Telegram, ktorá slúži na posielanie správ, zakázal preto, že jej prevádzkovateľ odmietol úradom poskytnúť šifrovacie kľúče.

Aplikácia Telegram, ktorú vyvinul ruský podnikateľ Pavel Durov, odmietla prenášané údaje s úradmi zdieľať z obáv o porušenie súkromia.

Blokácia serverov

Ruský telekomunikačný úrad v utorok pre tlačovú agentúru Interfax povedal, že blokuje „významný počet“ serverov, ktoré vlastnia spoločnosti Google a Amazon.

Úrad je totiž presvedčený, že Telegram tieto servery využíva, aby obchádzal súdny zákaz. Výsledkom blokovania serverov je to, že desiatky ruských internetových obchodov hlásilo problémy pri poskytovaní svojich služieb.

Viac k témam: Amazon, Google, ruská internetová aplikácia Telegram, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre zákaz aplikácie Telegram Rusko blokuje niektoré servery Googlu a Amazonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *