Home / SLOVENSKO / Krajmer je stále riaditeľom národnej protikorupčnej jednotky NAKA, úrad podľa Gašpara neriadi

Krajmer je stále riaditeľom národnej protikorupčnej jednotky NAKA, úrad podľa Gašpara neriadi

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk ) – Róbert Krajmer je ešte stále vo funkcii riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA, ale úrad neriadi. V odpovedi na novinársku otázku to v utorok uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

„Úrad neriadi, odkedy to oznámil. Je to istý proces, ktorý musíme personálne zvládnuť,“ uviedol Gašpar s tým, že Krajmer neprideľuje spisy a nerobí rozhodnutia spojené s jeho pozíciou.

Odišiel na vlastnú žiadosť

„Z hľadiska nášho personálneho postupu, ktorý musíme dodržať, bude zastávať funkciu, možno už v priebehu tohto týždňa, riaditeľa preventívneho oddelenia. Tak, ako sme sľúbili, že nebude na žiadnom oddelení, ktoré súvisí s odhaľovaním a dokumentovaním trestnej činnosti,“ dodal Gašpar.

Riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer oznámil na konci marca, že končí vo funkcii a odchádza na vlastnú žiadosť.

Odporúčame:
Aktualizované: Gašpar z funkcie neodstúpil, s odvolaním počká na nového ministra vnútra

„Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako nedôvodný a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované,“ povedal Krajmer. Skončiť vo funkcii mal k 1. aprílu.

Súvis s údajným mafiánom Kollárom

Krajmerovi sa mimo iného vyčítalo, že jeho manželka Mária podľa informácií denníka SME previedla 45-percentný podiel vo firme Všetko pre bývanie na spoločnosť Begram, ktorú vlastní advokát Zoroslav Kollár a Klaudia Kollár.

Odporúčame:
Gašpar zlyhal v boji proti korupcii a jeho nečinnosť priviedla Kuciaka k písaniu, vyhlásil Matovič

Kollár sa objavil na takzvaných mafiánskych zoznamoch, podľa časopisu .týždeň sa v 90. rokoch špecializoval na bankroty a „administratívno-násilné prebratia firiem“.

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, NAKA Národná kriminálna agentúra, Polícia SR, Róbert Krajmer, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajmer je stále riaditeľom národnej protikorupčnej jednotky NAKA, úrad podľa Gašpara neriadi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *