Home / SLOVENSKO / Iniciatíva Za slušné Slovensko očakáva odvolanie Gašpara a nezávislú policajnú inšpekciu

Iniciatíva Za slušné Slovensko očakáva odvolanie Gašpara a nezávislú policajnú inšpekciu

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Iniciatíva Za slušné Slovensko verí, že prvým krokom Petra Pellegriniho ako dočasne povereného ministra vnútra bude odvolanie Tibora Gašpara z funkcie policajného prezidenta. Rovnako očakávajú, že príde k zmene výberového procesu policajného prezidenta a vytvoreniu nezávislej policajnej inšpekcie.

Agentúru SITA o tom informovali organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, Martina Strmeňová a Ján Gálik. Odvolanie policajného prezidenta Gašpara Iniciatíva Za slušné Slovensko považuje za prvý a nevyhnutný krok pre začiatok obnovovania dôvery občanov v činnosť ministerstva vnútra ako aj krok k naplneniu požiadavky nezávislého vyšetrenia vraždy Jána a Martiny a všetkých káuz, na ktoré Ján Kuciak poukázal.

Odporúčame:
Aktualizované: Gašpar z funkcie neodstúpil, s odvolaním počká na nového ministra vnútra

Minister vnútra Tomáš Drucker v pondelok oznámil, že sa rozhodol podať demisiu do rúk prezidenta Andreja Kisku. Ako povedal, nechce ešte viac polarizovať spoločnosť v otázke odvolania či neodvolania policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar v utorok oznámil, že sám nedá žiadosť o odchod z funkcie. Ako uviedol na tlačovej besede, musí ho o to požiadať súčasný alebo budúci minister vnútra. Prezident SR Andrej Kiska prijal demisiu ministra vnútra Tomáša Druckera a dočasne poveril vedením rezortu premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, Peter Pellegrini, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker, Za slušné Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Iniciatíva Za slušné Slovensko očakáva odvolanie Gašpara a nezávislú policajnú inšpekciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *