Home / SLOVENSKO / Gašpar zlyhal v boji proti korupcii a jeho nečinnosť priviedla Kuciaka k písaniu, vyhlásil Matovič

Gašpar zlyhal v boji proti korupcii a jeho nečinnosť priviedla Kuciaka k písaniu, vyhlásil Matovič

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Policajný prezident Tibor Gašpar si podľa predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča stále neuvedomuje, že je kľúčovou príčinou, pre ktorej ľudia na Slovensku dôverujú polícii najmenej zo všetkých európskych krajín.

Ako povedal Matovič v utorok pre agentúru SITA, Tibor Gašpar na celej čiare zlyhal v boji proti korupcii a len jeho nečinnosť primala novinára Jána Kuciaka písať o nevyšetrovanej korupcii, pre ktorú bol s najväčšou pravdepodobnosťou spolu so svojou snúbenicou zavraždený.

„Celé Gašparove pôsobenie možno zhrnúť do konštatovania, že dlhoročne zabezpečuje beztrestnosť mocných ľudí, ktorí si sprivatizovali políciu a svoj úspech postavili na tunelovaní štátu. Takýto človek je škodná policajného zboru a jeho najväčšou hanbou,“ vyhlásil.

Odporúčame:
Aktualizované: Gašpar z funkcie neodstúpil, s odvolaním počká na nového ministra vnútra

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar v utorok oznámil, že sám nedá žiadosť o odchod z funkcie. Ako dnes uviedol na tlačovej besede, musí ho o to požiadať súčasný alebo budúci minister vnútra.

„Zodpovednosť musí prevziať minister,“ povedal s tým, že chce dobojovať do konca. Názory na námestiach a názory mimovládnych organizácií podľa policajného prezidenta nereprezentujú celú spoločnosť.

Viac k témam: Igor Matovič, Ján Kuciak, ministerstvo vnútra SR, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Polícia SR, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Gašpar zlyhal v boji proti korupcii a jeho nečinnosť priviedla Kuciaka k písaniu, vyhlásil Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *